Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γιάννης Βρούτσης: Δεν θα συνδεθούν οι παροχές περίθαλψης με των αριθμό των ενσήμων

Ο υπουργός Εργασίας επιβεβαίωσε ότι έρχεται μείωση των επικουρικών κατά 10 %

broutsis

Διέψευσε κατηγορηματικά ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης το ενδεχόμενο να συνδεθούν οι παροχές περίθαλψης με των αριθμό των ενσήμων ενός ασφαλισμένου όπως φέρεται να είπε την Τρίτη ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

«Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Πρόκειται για προσωπικές απόψεις του κύριου Σπυρόπουλου» δήλωσε στο Μega ο κύριος Βρούτσης. Αντιθέτως, η κυβέρνηση αυτή παρέσχε περίθαλψη και στους ανασφάλιστους, πρόσθεσε.

Ο κύριος Βρούτσης επιβεβαίωσε ότι έρχεται μείωση των επικουρικών κατά 10 % στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης -ΕΤΕΑ- λόγω μειωμένων εισφορών και αυξημένων παροχών. Αυτό θα το αποφασίσει το ΔΣ του Ταμείου βάσει των οικονομικών του είπε, προσθέτοντας ότι αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο καθώς η επικουρική και το εφάπαξ έχει συνδεθεί με νόμο με την ανταποδοτικότητα , τη ρήτρα δηλαδή του μηδενικού ελλείμματος.

Για τα εφάπαξ ο υπουργός Εργασίας είπε ότι κράτος θα σταματήσει πλέον να χρηματοδοτεί κατά 1000% τα εφάπαξ κυρίως των Δημόσιων Υπάλληλων. Ανέφερε επίσης οτι το μόνο που θα γίνει στο ασφαλιστικό είναι μόνο διοικητικές ενοποιήσεις φορέων για τον περιορισμό των εξόδων.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει χωρίς περίθαλψη κανένας ασφαλισμένος που εχει λίγα ένσημα, διευκρίνισε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός με αφορμή δηλώσεις του διοικητή του ΙΚΑ ο οποίος φέρεται να άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο σύνδεσης του αριθμού των ενσήμων με τις παροχές Υγείας.

«Δε γίνονται αυτά που είπε ο κύριος Σπυρόπουλος» δήλωσε από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος.

By