Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γιακουμάτος: Αν δεν ρίξω τις τιμές θα φύγω το αργότερο έως το Δεκέμβριο

«Κοιτάω να μειώσω το ψωμάκι του φτωχού»

social Affairs Committee, Parliament, discussion, health, doctors strike, Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, συζήτηση, Βουλή, υγεία, απεργία γιατρών, ΕΟΠΠΥ, Gerasimos Giakoumatos, Γεράσιμος ΓιακουμάτοςΤη δέσμευση του ότι, αν δεν τηρηθεί το προσωπικό χρονοδιάγραμμα που έχει βάλει για τη μείωση των τιμών σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, θα φύγει επανέλαβε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, μιλώντας στον Realfm.

«Όταν ο υπουργός δεν κάνει αυτά που πρέπει, φεύγει. Έχω βάλει και ημερομηνία, τον Δεκέμβρη το αργότερο. Εγώ κοιτάω να μειώσω το ψωμάκι του φτωχού» ανέφερε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι χρειάζεται χρόνο, για να επεξεργαστεί ένα αποτελεσματικό σχέδιο για την πάταξη της ακρίβειας υπογραμμίζοντας «Θα ήταν μεγάλη επιπολαιότητα, να πω, έτσι θα κάνω, αυτό θα κάνω. Η νεκροψία θα δείξει. Δεν έχω καθόλου χρόνο. Όποιος νομίζει ότι σε 15 μέρες μπορεί να λύσεις την ακρίβεια, είναι γελασμένος σε βαθμό κακουργήματος».

Ο κ. Γιακουμάτος διευκρίνισε πως «υπάρχει ομάδα που επεξεργάζεται ένα-ένα προιόν» και άφησε αιχμές για την αποτελεσματικότητα του παρατηρητηρίου τιμών λέγοντας με νόημα «Το παρατηρητήριο τιμών, αν το καταλάβετε, πείτε το μου και μένα. Σε πρώτη φάση, το καλάθι της νοικοκυράς. Με ενδιαφέρει το καλάθι του φτωχού, το καλάθι του Έλληνα. Το παντεσπάνι, δεν με ενδιαφέρει αν θα το πληρώσετε και 5 ευρώ».

Κληθείς να σχολιάσει την υψηλή φορολογία, αλλά και τα υπέρογκα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία επεσήμανε : «Δύο δρόμοι υπάρχουν. Η υπερφορολόγιση η οποία έχει στοιχήσει πάρα πολύ. Ο κ. Σαμαράς έχει δεσμευθεί για μείωση των συντελεστών. Πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον 100 δόσεις για τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία. Για μένα, αυτά είναι προαπαιτούμενα για την κυβέρνηση. Δεν θα ξαναγυρίσουμε στο πανάθλιο καθεστώς, το δώσε και σε μένα μπάρμπα, δανεικά και αγύριστα».

 

By