Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γιακουμάτος: Εντός Ιουλίου οι ρυθμίσεις για το γάλα

«Η προηγούμενη ρύθμιση παρά λίγο να τινάξει την κυβέρνηση στον αέρα»

giakoumatos600_280114

Εντός του Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν τα μέτρα που θα ληφθούν προκειμένου να πέσει η τιμή του γάλακτος, όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γικαουμάτος.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, μιλώνστας στον Real fm, παραδέχθηκε πως η προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση από τον πρώην υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, «παρά λίγο να τινάξει στον αέρα την κυβέρνηση και το γάλα αντί να μειωθεί, ανέβηκε» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «θα βρω τα αίτια και τα μέτρα που θα ληφθούν, μόλις ολοκληρώσω τη διαβούλευση»

Ο κ. Γιακουμάτος επανέλαβε πως θα κριθεί «όταν έρθει η ώρα» και υπογράμμισε με έμφαση «Εδώ, πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία. Μόλις ολοκληρώσω -το επάγγελμα μου είναι γιατρός- θα κάνω τη διάγνωση, να δώσω θεραπεία. Πώς θα δώσω θεραπεία, χωρίς διάγνωση; Εντός του Ιουλίου, δεν σας λέω άπειρο, θα έχω καταλήξει».

Παράλληλα ο υφυπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι θα εισηγηθεί τη μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένα αγαθά πρώτης ανάγκης.

«Πράγματι και το ξέρει η κυβέρνηση, το ξέρει και ο κ. Χαρδούβελης, το ξέρει ο κ. Σαμαράς, έχουμε ένα πρόβλημα. Το γάλα έχει 5% ΦΠΑ στη Γερμανία, αλλού έχει μηδέν, εδώ έχει 13%. Εδώ έχουμε μια επιβάρυνση. Μήπως πρέπει να το σκεφτούμε, αυτή θα είναι η εισήγηση που θα κάνω στην κυβέρνηση, σε μερικά αγαθά που είναι πρώτης ανάγκης, να δούμε λίγο τον ΦΠΑ;»ανέφερε ο κ. Γιακουμάτος.

By