Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γιαννάκου: Nα αποδείξει η ΝΔ ότι είναι κόμμα υπεύθυνων στελεχών και μελών

Στον απόηχο της  υπόθεσης Μπαλτάκου η Μαριέττα Γιαννάκου, η ευρωβουλευτής της ΝΔ τοποθετήθηκε για τη φυσιογνωμία που πρέπει να έχει το κόμμα

baltakos_1

Στον απόηχο της  υπόθεσης Μπαλτάκου η Μαριέττα Γιαννάκου, τοποθετήθηκε για τη φυσιογνωμία που πρέπει να έχει το κόμμα της ΝΔ, για το οποίο το ΠΑΣΟΚ δήλωσε προσφάτως ότι έχει «ακροδεξιούς θύλακες«.

Με άρθρο που υπογράφει στην Εφημερίδα των Συντακτών, η ευρωβουλευτής της Ν.Δ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό ότι οι εκφράσεις του ακροδεξιού εξτρεμισμού και της νεοναζιστικής ιδεολογίας και πρακτικών δεν έχουν καμία σχέση με τη σύγχρονη κεντροδεξιά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας, της προώθησης της συνεργασίας κυβερνήσεων και λαών. Αυτά εμφανίζονται ως αυτόνομα κινήματα με τα οποία δεν νοείται καμία επαφή, συνεργασία ή αναζήτηση κοινού τόπου.»Παράλληλα,  επισημαίνει ότι : «Η ΝΔ πρέπει να αποδείξει εμπράκτως ότι είναι κόμμα στελεχών και μελών που διακρίνονται από ευθύνη, αλληλεγγύη και ιδεολογική συνοχή. Καμία προσωπική στρατηγική δεν είναι επιτρεπτή σε ένα κόμμα που ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή με ιδρυτικές αρχές τη θεμελίωση της φιλελεύθερης δημοκρατίας…».

By