Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Γιαννιτσά: Νέο επεισόδιο από τη Χρυσή Αυγή

Ναζιστικός χαιρετισμός από συνοδό του βουλευτή Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής, Αντώνη Γρέγου

gregosΕπεισόδια δημιουργήθηκαν χθες το πρωί στο μνημείο του ομαδικού τάφου στα Γιαννιτσά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης των 120 Γιαννιτσιωτών που εκτελέσθηκαν από τους ναζί στις 14 Σεπτέμβρη 1944.
Όπως αναφέρει στο logospellas.gr, η ένταση δημιουργήθηκε όταν ομάδα ατόμων από το χώρο της αριστεράς επιχείρησε να πλησιάσει το μνημείο την ώρα που κατέθετε στεφάνι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος.

Η ισχυρή αστυνομική δύναμη που βρισκόταν στο σημείο απέτρεψε την κλιμάκωση των επεισοδίων ενώ προχώρησαν στην προσαγωγή δύο διαδηλωτών από το χώρο της αριστεράς, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.
Στην ίδια εκδήλωση αντιδράσεις προκάλεσε η χειρονομία του συνοδού του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αντώνη Γρέγου, που κατά την αποχώρηση του σήκωσε το χέρι του παραπέμποντας σε ναζιστικό χαιρετισμό.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην οποία καταφέρεται με έντονο ύφος κατά του Δημάρχου Πέλλας τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για τη «βεβήλωση» του μνημείου από την παρουσία εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By