Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Γιαννόπουλος: Το «Χαμόγελο του Παιδιού» μπορεί να κλείσει

Αν εφαρμοστεί η απόφαση του υπουργείου Εργασίας σχετικά με τις προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία φορέων παιδικής προστασίας

hamogelo1

O πρόεδρος του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, χαρακτήρισε «ταφόπλακα» για τα 13 σπίτια που λειτουργεί ο σύλλογος παρέχοντας φροντίδα και ασφάλεια σε 330 παιδιά, την απόφαση του υπουργείου Εργασίας σχετικά με τις προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία φορέων παιδικής προστασίας.

Γιορτάζοντας τα 20 χρόνια του «Χαμόγελου», ανησυχώντας όμως για το μέλλον της οικογένειας που δημιουργήθηκε μέσα στον χρόνο, ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε τον αποκλεισμό του «Χαμόγελου» και άλλων φορέων, τα οποία θα αναγκαστούν να κλείσουν, αν εφαρμοστεί η απόφαση (ΦΕΚ β΄ 2792/17-10-14).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, γίνεται διάκριση μεταξύ των παιδιών που μεγαλώνουν σε χώρους που ανήκουν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) και σε χώρους του Δημόσιου Τομέα, καθώς οι αναφερόμενες προϋποθέσεις αφορούν μόνο τα ΝΠΙΔ. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι δεν διασφαλίζεται καμία διαμόρφωση οικογενειακού προτύπου για τα παιδιά, όπως προβλέπεται στη σύσταση της Επιτροπής Υπουργών προς τα κράτη-μέλη για τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν σε ιδρύματα παιδικής προστασίας.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στο σπίτι του «Χαμόγελου» στο Μαρούσι που φιλοξενεί 26 παιδιά και δήλωσε ότι η συμπαράσταση του δήμου είναι αυτονόητη. Ακόμη, δεσμεύτηκε ότι και ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ θα βοηθήσει με κάθε δυνατό μέσο.

By