Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Γιατί η Αθηνά αγόρασε στάβλο με τα λεφτά του Σκορπιού

Εδωσε 12 εκατ. δολάρια για την αγορά του στάβλου στο Γουέλιγκτο

onashΔεν προκάλεσε εντύπωση σε κύκλους που έχουν παρακολουθήσει την πορεία της Αθηνάς Ωνάση το ότι διέθεσε το ποσό των 12.000.000 εκατομμυρίων δολαρίων –από τα χρήματα που εισέπραξε από την πώληση του Σκορπιού – για να αγοράσει έναν στάβλο. Το πάθος της κόρης της Χριστίνας Ωνάση για τα άλογα και την ιππασία είναι γνωστό. Η χρυσή κληρονόμος απέκτησε έναν από τους πιο οργανωμένους στάβλους στο Grand Prix Village του Γουέλινγκτον στις ΗΠΑ με έκταση περίπου 23 στρέμματα για τον οποίο μάλιστα λέγεται ότι η αντικειμενική του αξία δεν ξεπερνά τα 3.800.000 δολάρια. Ως γνωστόν, ο Σκορπιός πουλήθηκε σε ποσό που ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια δολάρια στον Ρώσο μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ το 2013.

1Τι απομένει από την τεράστια ακίνητη περιουσία του Ωνάση στην Ελλάδα

Το TheTOC. ήρθε σε επικοινωνία με τον πρώην εκπρόσωπο της οικογένειας Ωνάση – Ρουσέλ στην Ελλάδα, κ. Αλέξη Μανθεάκη, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι, μετά την πώληση του Σκορπιού, υπάρχουν πολύ λίγα, πλέον, ακίνητα της Αθηνάς Ωνάση στην Ελλάδα. Η ίδια έχει θέσει προς πώληση το οικόπεδο της Γλυφάδας των 3,5 στρεμμάτων κοντά στο Γκολφ – το οποίο δεν έχει βρει αγοραστή ακόμα λόγω της υψηλής του τιμής όπως λένε κάποιοι – ενώ έχει πουληθεί και το νησί Σπάρτη, δίπλα στο Σκορπιό που επίσης ανήκε στην οικογένεια Ωνάση. «Από μια τεράστια ακίνητη περιουσία απομένουν κάποια διάσπαρτα οικόπεδα στα Σύβοτα Λευκάδας αλλά ο κύριος όγκος των ακινήτων που διέθετε η οικογένεια Ωνάση στην Ελλάδα έχει πουληθεί», καταλήγει ο κύριος Μανθεάκης.

«Ο κύριος όγκος των ακινήτων που διέθετε η οικογένεια Ωνάση στην Ελλάδα έχει πουληθεί»

«Η Αθηνά Ωνάση έχει μια τάση φυγής από τη χώρα» σχολιάζει ο δημοσιογράφος Χρήστος Ζαμπούνης, ο οποίος έχει παρακολουθήσει τις εξελίξεις και έχει κάνει συνεντεύξεις με μέλη της οικογένειας Ωνάση. «Σημείο καμπής ήταν το 2007 που πέθανε η αγαπημένη θεία της Αθηνάς, αδερφή του Αριστοτέλη Ωνάση, Καλιρρόη Πατρονικόλα, την οποία η ανηψιά της επισκεπτόταν συχνά στις γαλλικές ΄Αλπεις», μας λέει. «Αμφιβάλλω αν η Αθηνά σήμερα έχει σχέσεις με την οικογένεια των Λιβανών (σ.σ. η γιαγιά της ήταν η Τίνα Λιβανού) μετά το γάμο του Γιώργου Βαρδινογιάννη με την Εριέττα Λιβανού στον οποίο ήταν παράνυμφος».

«Η Αθηνά δεν μιλάει για κανένα άλλο θέμα πέρα από τα άλογα. Τα άλογα είναι το πάθος που διαπερνά όλη της τη ζωή», λέει τέλος, ειδικός αναλυτής των ιππικών αγώνων που έχει παρακολουθήσει από κοντά τις επιδόσεις της στους διεθνείς αγώνες. Φαίνεται πως μετά το γάμο της με τον 32χρονο πρωταθλητή της ιππασίας, δύο φορές ολυμπιονίκη (χάλκινο μετάλλιο) Αλβάρο Αλφόνσο ντε Μιράντα Νέτα, που αποκαλεί Ντόντα χαϊδευτικά, η Αθηνά Ωνάση ανακαλύπτει τον επίγειο παράδεισό της μακριά από τη «βαριά» κληρονομιά της οικογένειάς της, κοντά στις φάρμες των αλόγων ή στις αρένες των τουρνουά ιππασίας.

 

By