Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γιατί η Σοφία Βούλτεψη έγινε κυβερνητική εκπρόσωπος

 Η Σοφία Βούλτεψη είναι της άποψης ότι το BBC , έχει πωληθεί σε εμπόρους όπλων

voultepsi-neadimokratia

Η Σοφία Βούλτεψη είναι της άποψης ότι πρέπει να στηθούν κρεμάλες στο Σύνταγμα για να κρεμαστούν οι υπεύθυνοι για την «εθνική προδοσία«, δηλαδή όσοι υπόγραψαν αλλά και συνεχίζουν να υλοποιούν το μνημόνιο, από τους οποίους δεν εξαιρεί ούτε τον Αντώνη Σαμαρά.

Η Σοφία Βούλτεψη είναι της άποψης ότι οι αρχηγοί έχουν κακά περιβάλλοντα και αναδεικνύουν στελέχη που δεν αξίζουν και ότι κάτι άλλο θα γεννηθεί από τα υπάρχοντα κόμματα, όταν φύγουν «αυτοί που έχουν μπαστακωθεί και δεν κουνιούνται απ΄τις καρέκλες τους«. Δεν εννοεί με αυτή τη φράση τον εαυτό της, αυτά τα έλεγε πριν γίνει κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η Σοφία Βούλτεψη είναι της άποψης ότι «μπορεί και κάτι καλό να γεννηθεί από αυτήν την κρίση«. Ποιο είναι αυτό; Το ότι θα μας αδειάσουν τη γωνιά οι μετανάστες, οι οποίοι  «κακώς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μας» αλλά τώρα που δεν υπάρχουν δουλειές, «ευτυχώς φεύγουν από την Ελλάδα».

Η Σοφία Βούλτεψη είναι της άποψης ότι το BBC , έχει πωληθεί σε εμπόρους όπλων. Ήταν το επιχείρημά της για να εξηγήσει τη σκληρή κριτική που ασκούσε το βρετανικό δίκτυο στην κυβέρνηση όταν έκλεισε την ΕΡΤ, υπερασπιζόμενη θερμότερα από ότι ο προκάτοχός της Σίμος Κεδίκογλου, το αυταρχικό «λουκέτο» στη δημόσια τηλεόραση.

Η Σοφία Βούλτεψη, η οποία πάντα φρόντιζε να λέει ένα καλό λόγο για τις γυναίκες – είτε για πραγματικούς, είτε για επικοινωνιακούς λόγους – δε βρήκε χθες μία λέξη να πει για την επίθεση των ΜΑΤ κατά των καθαριστριών έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Η Σοφία Βούλτεψη δεν ανήκει στην πρώτη κατηγορία όσων επέλεξε ο πρωθυπουργός για τη νέα κυβέρνηση (Γκίκας Χαρδούβελης, Ανδ. Λοβέρδος, Κυρ. Μητσοτάκης κ.α.) για να φυλάξει τα νώτα της κυβέρνησης και να βγαίνει η δουλειά του μνημονίου, μέχρι να γίνουν πρόωρες εκλογές. Η Σοφία Βούλτεψη είναι το κατ΄ εξοχήν παράδειγμα της δεύτερης κατηγορίας των πολιτικών που επέλεξε ο Α. Σαμαράς για αυτήν την νέα κυβέρνηση. Της δεύτερης κατηγορίας των λαϊκιστών και των συνομωσιολόγων της λεγόμενης λαϊκής Δεξιάς που έχουν αποστολή να σηκώνουν σκόνη, να τσακώνονται με τους πολιτικούς τους αντιπάλους, χωρίς επιχειρήματα, χωρίς αρχές, υιοθετώντας άκριτα κάθε τι, προκειμένου να είναι αρεστή στους πολίτες που απογοητευμένοι και κουρασμένοι, είναι απροστάτευτοι απέναντι στο λαϊκισμό.

Ήταν, άλλωστε, και αυτός ένας λόγος για τον οποίο ο πρωθυπουργός αποφάσισε να κάνει υπουργούς  πρόσωπα σαν την κ. Βούλτεψη, τον κ. Ντινόπουλο, τον κ. Γιακουμάτο κ.α. Να σταματήσουν να φωνάζουν στα κανάλια εναντίον της κυβέρνησης λαϊκίζοντας – αφού με την ψήφο τους τη στήριζαν – και να αμολυθούν να τσακώνονται με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ή όποιον άλλο πολιτικό αντίπαλο, μπας και τσιμπήσουν και τίποτε δεξιοί και ακροδεξιοί και ξαναψηφίσουν Νέα Δημοκρατία. Η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος κινείται στη λογική όποιος φωνάζει περισσότερο έχει δίκιο και πορεύεται με την παραδοχή πως όλα επιτρέπονται, ακόμα και η σπίλωση και η συκοφαντία, αν είναι να κερδηθούν οι εντυπώσεις στο τηλεοπτικό πεντάλεπτο.

Οφείλουμε, πάντως, να σημειώσουμε ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ την έχουν τιμήσει ιδιαιτέρως στη Β΄ Αθηνών, όπως επίσης ότι είναι τουλάχιστον υποκριτικό η κουλτούρα συνεργασίας που θέλουν να εντάξουν στην πολιτική ζωή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να συμβολίζεται από πρόσωπα σαν αυτό της νέας κυβερνητικής εκπροσώπου ή του νέου υπουργού Εσωτερικών…

Γιάννης Καμπουράκης