Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γιατί η Juicy Couture δεν είναι πια το αγαπημένο brand των σταρ

Κλείνει τα καταστήματά της στις ΗΠΑ

1Μία από τις πιο γνωστές και αγαπημένες εταιρείες ενδυμάτων των celebrities, η Juicy Couture, ανακοίνωσε ότι κλείνει όλα τα καταστήματά της στις ΗΠΑ.

Γνωστή κυρίως για τις βελουτέ φόρμες γυμναστικής, οι οποίες πωλούνται σε άκρως τσουχτερές τιμές, η Juicy Couture αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα εδώ και αρκετά χρόνια. Πριν από ένα χρόνο, η μητρική εταιρεία Fifth & Pacific πούλησε το brand στην Authentic Brands έναντι 195 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Juicy Couture ήταν ένα από τα πιο περιζήτητα και αναγνωρίσιμα brands στο χώρο της μόδας. Διασημότητες από την Jennifer Lopez έως τη Jennifer Aniston έχουν φωτογραφηθεί πολλές φορές, φορώντας φόρμες της εταιρείας.

Η Jessica Simpson και η Pamela Anderson έχουν επίσης απαθανατιστεί σε διάφορες φάσεις της καθημερινότητάς τους, ντυμένες με τη σέξι αθλητική περιβολή, που φέρει το σήμα της Juicy Couture.

1Σύμφωνα με το Business Insider, η πηγή των προβλημάτων της εταιρείας είναι απλή: Ο σχεδιασμός και το στιλ των ενδυμάτων δεν έχουν αλλάξει και πολύ από τότε που η εταιρεία βρισκόταν ακόμη στην κορυφή, δηλαδή πριν από 8 χρόνια. Ωστόσο, οι τάσεις της μόδας έχουν διαφοροποιηθεί κι ένα νέο παρόμοιο brand έχει κάνει την εμφάνισή του: Η Lululemon.

1Η εταιρεία αυτή πουλάει επίσης casual ενδύματα, προσφέροντας μία μεγάλη ποικιλία από σχέδια κάθε σεζόν. Το λογότυπό της είναι απλό και καλόγουστο κι έχει μεγαλύτερη απήχηση στον καταναλωτή σε σχέση με το φανταχτερό λογότυπο της Juicy που ήταν της μόδας πριν από μία δεκαετία. Η Juicy Couture εξακολουθεί να πουλάει φόρμες από βελούδο και προσπαθεί να επεκταθεί στο χώρο των κοσμημάτων και της τσάντας.

1Σήμερα, οι διασημότητες στρέφονται προς τη Lululemon, ενώ οι γυναίκες σχηματίζουν ουρές στα καταστήματα της.

Ενας ακόμη λόγος για τον οποίο η Juicy Couture διανύει περίοδο παρακμής είναι ότι έχει ταυτιστεί με ξεπερασμένα πρόσωπα-σύμβολα, που κυριαρχούσαν στα media πριν από την ύφεση, όπως η Paris Hilton καιη Nicole Richie.

Η Juicy Couture ελπίζει πλέον ότι θα πουλήσει τα ρούχα της σε χαμηλότερη τιμή, ενώ προσφάτως συνήψε συμφωνία για συνεργασία με την αλυσίδα καταστημάτων Kohl’s.

Yπενθυμίζεται ότι η Folli Follie Group έχει συνάψει συμφωνία με τον Όμιλο Authentic Brands Group LLC (ABG), που αφορά στην ανάληψη του αποκλειστικού δικαιώματος διανομής και πωλήσεων χονδρικής και λιανικής για τον οίκο μόδας Juicy Couture σε όλη την ηπειρωτική Ευρώπη, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία και Κύπρο.

By