Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Γιατρός – δολοφόνος θανάτωνε έμβρυα [βίντεο]

“Eκανε 21 παράνομες αμβλώσεις μετά το πέρας των 24 εβδομάδων κύησης.

gaitrosdikiΑντιμέτωπος με τη θανατική ποινή είναι ο γιατρός Κέρμιτ Γκόσνελ που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία τριών εμβρύων κατά τη διάρκεια αμβλώσεων σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Οι εγκληματικές πράξεις πραγματοποιήθηκαν σε κλινική στη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με το Euronews, o 72χρονος γιατρός, που έκανε 21 παράνομες αμβλώσεις μετά το πέρας των 24 εβδομάδων κύησης, κρίθηκε ένοχος και για ανθρωποκτονία εξ αμελείας μιας γυναίκας, που κατέληξε κατά τη διάρκεια της άμβλωσης από υπερβολική νάρκωση.

Με τη βοήθεια της συνεργάτιδάς του, που δεν είναι γιατρός, ο Γκόσνελ έβγαζε ζωντανά ακόμη και οχτώ μηνών βρέφη και τα θανάτωνε προκαλώντας τους βλάβη στο νωτιαίο μυελό.
Θύματά του ήταν κατά κύριο λόγο άπορες γυναίκες.

«Ο πελάτης μου είναι απογοητευμένος και αναστατωμένος, όπως θα ένιωθε κάθε ευφυής άνθρωπος σε αυτό το σημείο. Αυτό που θέλω να πω είναι, ότι εμείς έχουμε προβάλει τη θέση μας σε αυτή τη μακρά δίκη. Η εκδίκαση της υπόθεσης ήταν δίκαιη. Εκθέσαμε τα επιχειρήματά μας και οι ένορκοι μίλησαν», δήλωσε ο συνήγορος του γιατρού Τζακ Μακμάχον.

Σε εννέα πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών απαγορεύονται οι αμβλώσεις μετά από 20 εβδομάδες κύησης. Το όριο ωστόσο διαφοροποιείται από περιοχή σε περιοχή. Το 92% των αμβλώσεων πραγματοποιείται πριν από την ολοκλήρωση 14 εβδομάδων κύησης.

By