Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Για ένα εξάμηνο παρατείνεται η προφυλάκιση Ρουπακιά

«Κατηγορείται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πριν ένα χρόνο στο Πέραμα»

roupakias660

Την παράσταση της προσωρινής κράτησης του Γιώργου Ρουπακιά για ένα εξάμηνο ακόμη αποφάσισε το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με βούλευμα που εξέδωσε (1589/2014). Ο Γιώργος Ρουπακιάς κατηγορείται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πριν από ένα χρόνο στο Πέραμα, γεγονός που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.

Ο Γ. Ρουπακιάς είχε κριθεί προφυλακιστέος στις 15 Σεπτεμβρίου του 2013 μετά την απολογία του στους ανακριτές που ερευνούσαν τότε την υπόθεση Σπ. Γεωργουλέα και Χ. Παπακώστα. Είχε ομολογήσει ότι δολοφόνησε τον Π. Φύσσα ενώ αργότερα απολογία έδωσε και στους ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, που πήραν τη σκυτάλη των ερευνών.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων ο Γ. Ρουπακιάς έχει υποστηρίξει ότι ο Π. Φύσσας τον προκάλεσε με χυδαίες εκφράσεις και τότε εκείνος, στην προσπάθειά του να αυτοπροστατευθεί, όπως είχε υποστηρίξει, έπιασε το σουγιά που είχε στο αυτοκίνητό του. Ο κατηγορούμενος επισημαίνει ότι έβγαλε το μαχαίρι για να εκφοβίσει τον αδικοχαμένο νεαρό μουσικό, χωρίς, όπως είπε, να έχει πρόθεση να τον σκοτώσει.

By