Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Για πολιτική εκμετάλλευση της δολοφονίας κατηγορεί τη ΧΑ η κυβέρνηση

Η δολοφονία των δύο νεαρών δεν μπορεί να αποτελέσει «πλυντήριο» για τη ΧΑ, τονίζει ο Άδωνις- Απάντηση Παναγιώταρου για το βίντεο

astynomiko_irakleio800

Η δημοσιοποίηση βίντεο από τη δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο προκαλεί αντιδράσεις, με την κυβέρνηση να κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς τη Χρυσή Αυγή για προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης και το νεοναζιστικό κόμμα να ισχυρίζεται ότι δεν διέρρευσε εκείνο τις φρικτές εικόνες.

Η προσπάθεια της ΧΑ να παίξει το χαρτί της «θυματοποίησης» προβληματίζει και εξοργίζει την κυβέρνηση. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη το πρωί της Τετάρτης στο ΣΚΑΪ.

«Η  δολοφονία των δύο παιδιών στο Νέο Ηράκλειο δεν μπορεί να αποτελέσει «πλυντήριο» για την ΧΑ», τόνισε ο κ.Γεωργιάδης. Κατηγόρησε τη ΧΑ για προσπάθεια αξιοποίησης της δολοφονίας, υπογραμμίζοντας ότι η στάση του νεοναζιστικού κόμματος βρίσκεται σε απόλυτη αντίθεση με την αξιοπρέπεια των γονέων των θυμάτων, που έχουν δώσει μήνυμα ενότητας και χαμηλών τόνων.

«Αποτελεί γραφική ιδέα όταν από τη ΧΑ εγκαλούν άλλους για σκληρές εκφράσεις όταν μέσα στη Βουλή μας κατηγορούν για κρεμάλες. Η προσπάθεια να αξιοποιηθεί η πράξη αυτή από τον κ. Παναγιώταρο είναι σε προφανή αντίθεση με τη στάση των γονέων των θυμάτων», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Σε δηλώσεις του στον ίδιο σταθμό ο βουλευτής της ΧΑ Ηλίας Παναγιώταρος υποστήριξε ότι το νεοναζιστικό κόμμα δεν διέρρευσε νέο βίντεο με σκληρές εικόνες από τη δολοφονία, αν και παραδέχθηκε ότι μπορεί να προέρχεται από το κλειστό κύκλωμα στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο. Κατήγγειλε μάλιστα ως ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By