Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Για την Bentley, το 2013 ήταν μια πολύ καλή χρονιά

Την ώρα που η Volkswagen αγωνίζεται να πουλήσει τα πιο ρεαλιστικά Passat, η ζήτηση για τις γαλαζοαίματες Bentleys είναι εκρηκτική.

2Το πολυτελές brand ανακοίνωσε πως πούλησε τον αριθμό-ρεκόρ των 10.120 οχημάτων παγκοσμίως πέρυσι, καταγράφοντας αύξηση 19% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο έτος. Αυτή ήταν η καλύτερη επίδοση της Bentley στην 95ετή ιστορία της αλλά και το τέταρτο συνεχόμενο έτος που εμφανίζει διψήφιο ποσοστό αύξησης των πωλήσεων. Ο διευθύνων σύμβουλος της Bentley, Wolfgang Schreiber δήλωσε πως αυτή η άνοδος των πωλήσεων δικαιώνει τη φήμη της εταιρείας «ως του πιο περιζήτητου brand πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο». Πρόσεχε τα νώτα σου Daimler!

Πού οφείλεται όμως αυτός ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων; Καταρχάς η Bentley λαμβάνει ώθηση από την ευρύτερη οικονομία και ιδιαίτερα την καλπάζουσα χρηματιστηριακή αγορά. Απαιτείται αρκετή εμπιστοσύνη από τους καταναλωτές για να τσουλήσουν με μία Bentley Mulsanne, που έχει αρχική τιμή λίγο κάτω από 300.000 δολάρια.

Ωστόσο η Bentley έκανε τη μεγάλη διαφορά με το απευθυνθεί σε ελαφρώς χαμηλότερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα. Πέρυσι παρουσίασε στην αγορά το Flying Spur, ένα ολοκαίνουριο μοντέλο με τιμή που αντιστοιχεί περίπου στα 2/3 της τιμής της Mulsanne. Είναι η εκδοχή της Bentley για ένα starter sedan –αν και διαθέτει δωδεκακύλινδρη μηχανή και εσωτερική διακόσμηση από ευκάλυπτο.

Στο μεταξύ η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει την παραγωγή νέων μοντέλων. «Μαγειρεύει» ένα SUV με την ελπίδα να αρπάξει μερίδιο από το Land Rover της Tata Motors.

Ο απώτερος στόχος; Η Bentley ελπίζει να πουλά 15.000 οχήματα ετησίως έως το 2018. Αν υποθέσουμε μια μέση τιμή της τάξης περίπου των 300.000 δολαρίων και μια -ποθητή από την Bentley- απόδοση της τάξης του 21%, αυτό αντιστοιχεί σε κέρδη σχεδόν 1 δισ. δολαρίων για την Volkswagen.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By