Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Για τη Μόσχα η ενότητα δεν πρέπει να επισκιάσει τα συμφέροντά της»

Δηλώσεις του  υφυπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ , μία ημέρα πριν από την συνάντηση της ομάδας των 5+1 στη Βιέννη

riabkov-russia

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ υπογράμμισε σήμερα ότι «η ενότητα δεν πρέπει να επισκιάσει» τα συμφέροντα της Ρωσίας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, μία ημέρα πριν από την συνάντηση της ομάδας των 5+1 στη Βιέννη.

«Η Ρωσία έχει επαλειμμένα δηλώσει ότι η ενότητα σε πολιτικό επίπεδο έχει μεγάλη σημασία όσον αφορά τα αποτελέσματα. Όμως η ενότητα δεν πρέπει να επισκιάσει τα υπόλοιπα» ανέφερε ο υπουργός στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ρία Νοβόστι.

«Όσο τίποτα δεν θέτει σε κίνδυνο αυτά τα συμφέροντα, εμείς είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε την ενότητα (της ομάδας των 5+1). Όμως ο βασικός μας στόχος είναι να διασφαλίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Αυτή είναι μια φυσιολογική κατάσταση» συνέχισε ο υπουργός.

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς είχε ζητήσει την Τρίτη «η ενότητα των 5+1 να διατηρηθεί» αναφερόμενος για πρώτη φορά σε «διαφορές στην προσέγγιση» μεταξύ των Ρώσων και των άλλων χωρών που απαρτίζουν την ομάδα των 5+1( ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Κίνα, Γερμανία).

Χθες ο Φαμπιούς είχε επιβεβαιώσει ότι η ομάδα των 6 δυνάμεων παραμένει «ενωμένη».

By