Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Για το «colpo grosso» πάει η διοίκηση της Eurobank

Η διοίκηση της Τράπεζας ζητά από τους υπαλλήλους να συμμετάσχουν εθελοντικά στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με έναν ή δύο μηνιαίους μισθούς.

Του Νίκου Φιλιππίδη

eurobank11Το «colpo grosso» επιχειρεί στο παρά πέντε της έναρξης των διαδικασιών ανακεφαλαιοποίησης η διοίκηση της Eurobank.

Στόχος της διοίκησης Νανόπουλου είναι εντός των επόμενων 4 εργάσιμων ημερών, μέχρι την λήξη της σχετικής προθεσμίας που έχει δώσει η Τράπεζα της Ελλάδος, να βρει από ιδιωτικά κεφάλαια το 10% της αύξησης κεφαλαίου που επιχειρεί. Μάλιστα, για το σκοπό αυτό έχει ήδη επιστρατεύσει τους υπαλλήλους της, τους οποίους μέσω εσωτερικού μηνύματος του ενημέρωσε για τις προθέσεις της να τους προτείνει να συμμετάσχουν εθελοντικά στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με έναν ή δύο μηνιαίους μισθούς.

Το υπόλοιπο ποσό μέχρι τα 380 εκατ. ευρώ που αναζητά έχει στόχο να τα καλύψει με κεφάλαια ιδιωτών επιχειρηματιών, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για προσέγγιση εφοπλιστικών κεφαλαίων.

Οι προσπάθειες της διοίκησης της Eurobank επιβραβεύτηκε και στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου, καθώς η μετοχή της τράπεζας γύρισε από το -30% στο +7%.

 

By