Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Για 500.000 δολάρια δημοπρατήθηκαν ιστορικά αντικείμενα του Κένεντι

Ήταν στην κατοχή του Ουίλιαμ Ρούμποϊ, ενός εθελοντή της προεκλογικής εκστρατείας του Κένεντι το 1960

Thousands of items that belonged to a longtime aide of President John F. Kennedy sold for as much as $2 million in an auction that ended on Monday, nearly 50 years after the president's assassinationΑντικείμενα που ανήκαν στο πρόεδρο Τζον Κένεντι στον Λευκό Οίκο αγοράστηκαν σε δημοπρασία από έναν συλλέκτη έναντι του ποσού των 500.000 δολαρίων. Πρόκειται για μία κουνιστή πολυθρόνα  και δύο σημαίες που ήταν στο Οβάλ γραφείο, αλλά και και δύο σημαίες.

Όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ο οίκος δημοπρασιών Heritage στη Νέα Υόρκη, οι δύο σημαίες δημοπρατήθηκαν έναντι 425.000 δολαρίων τέσσερις φορές περισσότερο από την αρχική εκτίμηση. Η κουνιστή καρέκλα δημοπρατήθηκε για 87.500 δολάρια, από τιμή εκκίνησης περίπου 50.000 δολαρίων. Αυτά  ήταν μέρος των συνολικά εκατό αναμνηστικών αντικειμένων του  που δημοπρατήθηκαν το Σάββατο το βράδυ στο Ντάλας.

Αυτά τα ιστορικά αντικείμενα ήταν στην κατοχή του Ουίλιαμ Ρούμποϊ, ενός εθελοντή της προεκλογικής εκστρατείας του Κένεντι το 1960 και ο οποίος εδώ και 50 χρόνια έχει συλλέξει τα αντικείμενα του δολοφονημένου προέδρου.

kennedys

 

oswald3

(Visited 1 times, 1 visits today)
By