Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Γιουβέντους-Ρόμα 3-2: από τα ματς που ξεπερνούν τη φαντασία σκηνοθέτη πολεμικών ταινιών…

Σε ένα παιχνίδι που ξεπερνά την φαντασία σκηνοθέτη πολεμικών ταινιών, η Γιουβέντους επικράτησε της Ρόμα με 3-2. Ένα παιχνίδι με …ξύλο, με πέναλτι, με αποβολές (δεν τη γλύτωσε ο  Μανωλάς) αλλά και πλούσιο θέαμα…

thumbnailΑπό τα καλύτερα παιχνίδια πρωταθλήματος που έχουμε δει ever! Γιουβέντους-Ρόμα 3-2, με εντάσεις και ανατροπές και με την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ να πετυχαίνει την έκτη συνεχόμενη νίκη της.

Πόσο… ξύλο έπεσε -εντός αγωνιστικού χώρου- στο πρώτο ημίχρονο, δεν πρέπει να έχει συμβεί ξανά! Με τη Γιουβέντους να θέλει να επιβάλει το δικό της νόμο, κόντρα σε μια ομάδα -τη Ρόμα- που έπαιζε ποδόσφαιρο εξαιρετικό και που, η αλήθεια είναι πως, χαιρόσουν να τη βλέπεις.

Η Γιουβέντους μπήκε δυνατά. Ελεγξε το παιχνίδι, πίεσε και στο 27′ κατάφερε να προηγηθεί με πέναλτι του Τέβες με τους Ρωμαίους να φωνάζουν για την απόφαση του Ρόκι. Διότι ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα για χέρι του Μαϊκόν που ήταν στο τείχος των «τζιαλορόσι» στην εκτέλεση φάουλ του Πίρλο. Το ριπλέι δεν ξεκαθάρισε απολύτως τα πράγματα με την αμφιβολία, ωστόσο, να μην καταδικάζει τον διαιτητή για το «ορθόν» της απόφασης του.

Η Ρόμα αντέδρασε άμεσα… Πέντε λεπτά αργότερα ο Τότι κέρδισε πέναλτι στο μαρκάρισμα ελληνορωμαϊκής πάλης του Λιχτστάινερ με τον «Il Capitano» να ευστοχεί και να γράφει το 1-1 για τους πρωτευουσιάνους. Και σαν να μην έφθανε αυτό για την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Champions League ήρθε στο 43′ το 2-1. Ο Ζερβίνιο σέρβιρε στον Ιτούρμπε εντός περιοχής και αυτός με ξερό σουτ έκανε το 2-1 για τους Ρωμαίους.

Η Γιούβε δεν τα παράτησε και παρότι αγωνιζόταν με δέκα παίκτες λόγω εξόδου του Κάσερες με θλάση, κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Πιάνιτς ανέτρεψε πάνω στη γραμμή περιοχής τον Πογκμπά και ο Τέβες νίκησε εκ νέου από τη βούλα τον πορτιέρο της Ρόμα με το 2-2 να είναι το σκορ του ημιχρόνου. Νέες διαμαρτυρίες από τους Ρωμαίους για τον καταλογισμό της εσχάτης των ποινών…

Στο β” ημίχρονο το ματς δεν είχε την ένταση του πρώτου 45λεπτου, όμως οι μάχες δίνονταν ειδικά στη μεσαία γραμμή με τη Ρόμα να κυριαρχεί χάρη στην ηγετική φυσιογνωμία του Σεϊντού Κεϊτά. Ο άλλοτε άσος της Μπάρτσα έκοβε και έραβε στο κέντρο και αν κάποια φάση του έφευγε, υπήρχε στα μετόπισθεν ο Μανωλάς για να «καθαρίζει». Ο Ελληνας διεθνής ήταν πάντα εκεί που έπρεπε!

Η Γιουβέντους δεν είχε κάνει φάση στο δεύτερο 45λεπτο, όμως στο 81′  άγγιξε το γκολ με τον Μοράτα να κερδίζει στον αέρα τον Μανωλά, αλλά να σημαδεύει με το κεφάλι το δοκάρι της Ρόμα. Στο 85′ ο Χολέμπας παρενέβη καθοριστικά στον Τέβες, ενώ στο 86′ ο Μπονούτσι με ξερό σουτ έγραψε το 3-2 για τη «βέκια σινιόρα».

Η Ρόμα έχασε τη ψυχραιμία της και αυτό φάνηκε στο 88′, όταν ο Μανωλάς δέχθηκε «καθαρό» μαρκάρισμα στην μπάλα από τον Μοράτα και έσπευσε κατευθείαν με άκομψο τρόπο να ζητήσει εξηγήσεις. Υπήρξε κοκκορομαχία, γενική σύρραξη με τον Ελληνα διεθνή να βλέπει την κόκκινη και τον Ισπανό να την πληρώνει λανθασμένα βλέποντας και αυτός την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Γιουβέντους: Μπουφόν, Κάσερες (46′ Ογκμπόνα), Μπονούτσι, Κιελίνι, Λιχτστάινερ, Πογκμπά, Πίρλο (79′ Βιδάλ), Μαρκίζιο, Ασαμόα, Τέβες, Γιορέντε (59′ Μοράτα).

Ρόμα: Σκορούπτσκι, Μαϊκόν, Μανωλάς, Μαπού, Χολέμπας, Πιάνιτς (85′ Παρέδες), Κεϊτά, Ναϊνγκολάν, Ιτούρμπε (66′ Φλορέντσι), Τότι (74′ Ντέστρο), Ζερβίνιο.

Ο προπονητής της Ρόμα, ο Ρούντι Γκαρσιά είδε κι αυτός την …κόκκινη κάρτα του διαιτητή (Ρόκι τόνομά του…) . Τι είπε μετά την ήττα της ομάδας του, σχετίζεται με τη συμπεριφορά του Μανωλά: «Σίγουρα το τάκλιν του Μοράτα ήταν επικίνδυνο, αλλά ο Μανωλάς δεν μπορεί να γίνει αστυνόμος του αντιπάλου του, δεν έπρεπε να πάρει το νόμο στα χέρια του», είπε χαρακτηριστικά για την αποβολή του Κώστα που θα τάκουσε από τον προπονητή του… Οσο για τη διαιτησία και τα πέναλτι που καταλόγισε ο Ρόκι εις βάρος της ομάδας του, ο Γκαρσιά επεσήμανε: «Δεν θέλω να μιλήσω για τη διαιτησία, αλλά η περιοχή της Γιουβέντους είναι στα 17 μέτρα. Νομίζω ότι πρέπει να βοηθηθούν οι ρέφερι με την τεχνολογία, διότι στο ματς υπήρχαν πέναλτι-φαντάσματα»

 

 

By