Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γιούνκερ: Η Ελλάδα κινείται στη σωστή κατεύθυνση

«Ο Σαμαράς κάνει εξαιρετική δουλειά, είμαστε αδέλφια» δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup

junker1Ανοιχτό άφησε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το ενδεχόμενο η Ελλάδα να λάβει και τρίτο δάνειο, παρά την εκτίμηση ότι η επιστροφή στις αγορές θα γίνει «μέσα στα επόμενα χρόνια».

Παράλληλα, τόνισε ότι η Ευρωζώνη έχει δεσμευθεί να βοηθήσει την Ελλάδα εάν οι προϋποθέσεις τηρηθούν. «Λάβαμε μια απόφαση ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα. Δεν είναι μια πρόταση φιλική προς εσάς αλλά ζωτικής σημασίας για την συνοχή στην Ευρωζώνη. Η δέσμευση είναι ξεκάθαρη: Εάν χρειαστεί θα γίνει. Με προϋποθέσεις βέβαια και βάση στοιχείων», δήλωσε στο MarkerNews International.

«Ο Αντώνης Σαμαράς κάνει εξαιρετική δουλειά – είμαστε αδέλφια», δήλωσε για τη σχέτη του με τον πρωθυπουργό ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου,  στον ειδησεογραφικό ιστότοπο του γερμανικού Χρηματιστηρίου και επισημαίνει ότι «η Ελλάδα κινείται στη σωστή κατεύθυνση» και ότι η έξοδος από την Ευρωζώνη είναι για την ώρα εκτός συζήτησης, ενώ προβλέπει ότι θα επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα και ότι σε λίγα χρόνια η χώρα θα επιστρέψει στις αγορές. Στέλνει δε μήνυμα ελπίδας στους Έλληνες, οι οποίοι, όπως λέει, «έχουν πολύ κουράγιο».

Επίσης, επισήμανε ότι η Ελλάδα πέρσι βρέθηκε πολύ κοντά στο να βγει από το ευρώ. «Τον Μάιο-Ιουνιο του 2012 οι φήμες παγκοσμίως πόνταραν στο Grexit. Τώρα αυτή η άθλια λέξη έχει εξαφανιστεί».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By