Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κατάθεση ψυχής από το Ζαν Κλόντ Γιούνκερ

Απέτρεψα ένα αβέβαιο μέλλον για την Ελλάδα

giounker«Είμαι της γνώμης ότι το πλουσιότερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας δεν αναγκάστηκε να συνεισφέρει το ίδιο με το λιγότερο ισχυρό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Είναι οι σεμνότεροι Έλληνες, οι φτωχότεροι Έλληνες που αναγκάστηκαν να υποφέρουν περισσότερο» τονίζει αφοπλιστικά ο πρώην Πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Βερολίνου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στην Καθημερινή.

Αναφερόμενος στις κρίσιμες συνεδριάσεις του Eurogroup, ο κ. Γιούνκερ απαντά ότι φοβήθηκε σε κάποιο σημείο την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, εξηγώντας: «Το πρόβλημα πίσω στο 2010, το 2011 και το 2012 ήταν ότι η αισχρή λέξη «Grexit» βρέθηκε ξαφνικά να κυριαρχεί στους τίτλους του διεθνούς οικονομικού τύπου. Κάποια μέλη της Ευρωζώνης δεν θα ήταν και αντίθετα με μια τέτοια προοπτική.

Εγώ πάντα θεωρούσα ότι αυτό δεν θα μπορούσε να είναι επιλογή για την Ελλάδα και για τους Έλληνες. Θα ήταν ό,τι χειρότερο για τα συμφέροντα αυτού του σπουδαίου έθνους και αυτού του κάποιες φορές αδύναμου ελληνικού κράτους. Δεν θα ήταν ούτε προς το συμφέρον της Ευρωζώνης ή της Ε.Ε. ως συνόλου».

By