Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ζαν Κλόντ Γιούνκερ: επικριτική ματιά στην ευρωζώνη

 «Τραγικά και δραματικά» τα προβλήματα στην Ελλάδα

The Council of the European Union
The Council of the European Union

Τη διαχρονικά φιλική του σχέση με την Ελλάδα εκδήλωσε για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, μιλώντας απόψε σε διάλεξη του ΕΛΙΑΜΕΠ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η στάση των ισχυρών της ευρωζώνης υποκρύπτει την  «αναβίωση των δαιμόνων» στην Ευρώπη, σημείωσε ο πρώην Πρόεδρος του Eurogroup, πρωταγωνιστής ο ίδιος στις κρίσιμες συνεδριάσεις της τελευταίας διετίας.

«Όταν η Ελλάδα δέχθηκε μια επίθεση άσεμνη και δηλητηριώδη, ήμουν εκεί για να την υπερασπιστώ», τόνισε ο κ. Γιούνκερ, υπογραμμίζοντας  «Δεν ξέρω αν είναι σωστό να λέμε πως η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη. Ίσως να είναι πιο σωστό να πούμε πως η Ευρώπη ανήκει στην Ελλάδα».


Από την ομιλία του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου δεν έλειψαν και τα εγκωμιαστικά σχόλια για Έλληνες πολιτικούς. «Θα ήμουν ο μοναδικός επιζήσας του Μάαστριχτ αν δεν επανερχόσουν εσύ στην ηγεσία» είπε χαριτολογώντας προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ στην ομιλία του επαίνεσε την «καλή δουλειά» που έκανε ως υπουργός Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

 

By