Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Γιώργος Καραγκούνης: «Να μην χάνουμε το μέτρο…»

Στο πλευρό του Κλαούντιο Ρανιέρι στάθηκε ο Γιώργος Καραγκούνης και έδωσε το σύνθημα της νίκης για το ματς με την Β. Ιρλανδία την Τρίτη. Ο Κάρα μίλησε στην πεπαλαιωμένη και… ξενέρωτη ΝΕΡΙΤ και είπε ενδιαφέροντα, φυσικά, πράγματα.

thumbnail«Είναι καινούργιο ξεκίνημα. Στην ομάδα υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες, υπάρχει καινούργιος προπονητής. Δεν είναι εύκολο εγχείρημα. Η μετάβαση πάντα έχει κινδύνους και μπορεί να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Η εικόνα που έδειξε όμως, σε ένα δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας, όπου δεν θα περάσει εύκολα ομάδα από εκεί, νομίζω ότι ήταν ενθαρρυντική. Αν και παίζουμε πάντα για τη νίκη, είναι σημαντικός ο βαθμός» είπε ο αρχηγός.

«Ο προπονητής ξέρει καλύτερα από όλους. Γνωρίζει τον αντίπαλο, βλέπει τις προπονήσεις και κάνει τις δικές του σκέψεις. Άλλες θα βγουν, άλλες όχι. Και τα δύο νέα παιδιά (Καρέλης, Μαυρίας) πήγαν καλά, βοήθησαν και θα μπορούσαμε να έχουμε φύγει με τους τρεις βαθμούς. Η ομάδα στάθηκε όρθια, προερχόμενη από μία εντός έδρας ήττα. Δεν ήταν εύκολο αυτό το βάρος. Είναι ενθαρρυντικό να υπάρχουν νέα πρόσωπα και μαζί με τους παλιούς να βοηθήσουν την ομάδα», πρόσθεσε.

Και συνέχισε: «Δεν πρέπει να χάνουμε το μέτρο. Να βλέπουμε τριγύρω μας τι γίνεται… Να δούμε ομάδες που ήταν στο Μουντιάλ τι προβλήματα έχουν. Εμείς έχουμε καινούργια παιδιά, καινούργιο προπονητή… Έχουμε όμως καλομάθει τα τελευταία χρόνια. Και ο κόσμος, όπως και εμείς, θέλουμε πάντα να κερδίζουμε, αλλά δεν πρέπει να βάζουμε τον πήχη τόσο ψηλά. Η Αγγλία κέρδισε στο τέλος, η Ρωσία έφερε ισοπαλία. Όλα τα παιχνίδια έχουν δυσκολίες. Παίζοντας σε μία δυνατή έδρα όπως αυτή της Φινλανδίας, είναι θετικό αποτέλεσμα. Τα παιδιά που παίζουν στο εξωτερικό ανεβάζουν το πρεστίζ της ομάδας, αλλά και όσοι είναι εδώ παίζουν σε μεγάλους συλλόγους. Το θέμα είναι να είσαι προετοιμασμένος. Ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει. Αν ο παίκτης είναι προετοιμασμένος καλά και ταιριάζει στο στιλ, θα μπει στην ομάδα.

Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι (με την Β.Ιρλανδία), επειδή το πρώτο ματς στην έδρα μας το χάσαμε. Πρέπει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος με τις νίκες, να πάρουμε το τρίποντο για να ανέβουμε ψυχολογικά και βαθμολογικά. Θα είναι δύσκολο. Όπως βλέπετε καμία ομάδα δεν είναι εύκολη. Πάντα υπάρχει σεβασμός. Πόσο μάλλον στην Βόρειο Ιρλανδία που έχει το 2/2. Η ομάδα έχει προσωπικότητα, αλλά χρειαζόμαστε την βοήθεια του κόσμου. Στο Ελσίνκι είχε 35.000 θεατές. Χρειαζόμαστε τον κόσμο, ειδικά τώρα που έχουμε νέους στην ομάδα.

Όλα τα παιδιά είναι συγκεντρωμένα στην δουλειά του αγώνα της Τρίτης. Δεν επηρεαζόμαστε από κριτική. Η ομάδα δεν πρέπει να χάσει την συγκέντρωσή της. Το τί γίνεται εκτός αγωνιστικού χώρου δεν πρέπει να επηρεάζει την ομάδα. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Τα παιδιά κάνανε μία σημαντική προσπάθεια στην Φινλανδία που δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Θα το δείτε στην συνέχεια. Την Τρίτη η ομάδα αποφασισμένη για ένα δύσκολο παιχνίδι.

Ό,τι έχει σχέση με την Εθνική το αντιμετωπίζω με υπευθυνότητα. Τώρα δεν μπορώ να επηρεάσω άμεσα τα πράγματα, όπως μπορούσα παίζοντας. Ελπίζω και από αυτή την θέση να μπορώ να βοηθήσω τους παίκτες αλλά και τον προπονητή να μάθει καλύτερα τους ποδοσφαιριστές. Να κάνω τους παίκτες να βλέπουν την Εθνική σαν οικογένεια και να τα δίνουν όλα, όπως κάναμε εμείς που βάζαμε το «εμείς» πάνω από το «εγώ». Το ταλέντο υπάρχει, αδικίες θα υπάρξουν κανείς δεν είναι τέλειος. Το θέμα είναι να βάζουμε πάνω από όλους την ομάδα. Σιγά σιγά θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Αυτό χρειαζόμαστε».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By