Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πυρά κατά της Μέρκελ από τον Γκίντερ Γκρας

Στο στόχαστρο του βραβευμένου με νόμπελ Λογοτεχνίας συγγραφέα η Γερμανίδα καγκελάριος για την πολιτική λιτότητας.

γκρας 1«Θεωρώ ντροπή όταν η Γερμανία ως υπερχρεωμένη χώρα αναγκάζει άλλες χώρες να ακολουθήσουν μια αυστηρότατη πολιτική λιτότητας» σημειώνει μεταξύ άλλων ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας Γερμανός συγγραφέας Γκίντερ Γκρας, σε συνέντευξη του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix που θα μεταδοθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Ο Γκίντερ Γκράς εξαπολύει κατά μέτωπο επίθεση στην Μέρκελ που οδηγεί σ στραγγαλισμό τις οικονομίες του ευρωπαϊκού νότου και τονίζει: «Πρόκειται για περικοπές μέχρι τελικής πτώσης, για χώρες όπως η Ελλάδα. Ακολουθώντας τα προγράμματα δεν θα μπορέσουν να ξανασταθούν στα πόδια τους» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η Γερμανία, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στη συνέντευξη του ο συγγραφέας, είναι μια χώρα που πλήττεται από τη διαφθορά και η οποία εκτείνεται από τον τραπεζικό τομέα μέχρι και τον αθλητισμό. «Δεν υπάρχει λόγος για μια τέτοια υπεροπτική στάση, όπως την επιδεικνύει η Άνγκελα  Μέρκελ. Αυτό μας φέρνει εχθρούς» τονίζει και προτείνει με μια έξυπνη πολιτική, όπως εκείνη που αναγκάστηκε να ασκήσει σε πολύ πιο δύσκολους καιρούς ένας Βίλι Μπαντ.

By