Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γκιουλέκας προς Ρεπούση: Η διδασκαλία των θρησκευτικών θα συνεχιστεί

Aπάντηση του υφ. Παιδείας στις ενστάσεις της  βουλευτού της ΔΗΜΑΡ

repousi 1Δεν αλλάζει τίποτα με την διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία. Την θέση αυτή εξέφρασε στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Γκιουλέκας μετά το θόρυβο που ξέσπασε από την τοποθέτηση της Μάριας Ρεπούση  ότι δεν είναι αναγκαίο το μάθημα των θρησκευτικών στο σύγχρονο λύκειο.

«Μόνον η διδαχή μιας θρησκειολογικής μελέτης, της συγκριτικής μελέτης των θρησκειών, δεν επιτελεί τον σκοπό του άρθρου 16 του συντάγματος, που μεταξύ άλλων ορίζει ότι ο σκοπός της παιδείας είναι η ανάπτυξη και της θρησκευτικής συνείδησης των πολιτών», ανέφερε ο Κ. Γκιουλέκας, ξεκαθαρίζοντας ότι σύμφωνα με την άποψη του υπουργείου καλώς συνεχίζεται η διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών με αυτό τον τρόπο.

Η Μ. Ρεπούση  πάντως, που δέχθηκε επίθεση από την Σταυρούλα Ξουλίδου  (ΑΝΕΛ) επέμεινε στις απόψεις της, λέγοντας ότι αποτελούν θέσεις της ΔΗΜΑΡ.

Νωρίτερα, η εισηγήτρια των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλίδου επιτέθηκε στην κ. Ρεπούση για τις αναφορές της ότι «η κυβέρνηση εμμένει στην αντίληψη της θρησκευτικής κατήχησης», αλλά και ότι «τα θρησκευτικά δεν έχουν καμία θέση στη σύγχρονη εκπαίδευση».

«Μήπως θα προτείνετε και την κατάργηση της επιστήμης της θεολογίας, επειδή δεν σας κάνει κ. Ρεπούση; Ουσιαστικά, προκαλείτε το εθνικό συναίσθημα και τη συνείδηση των Ελλήνων, με αυτά που λέτε κ. Ρεπούση» τόνισε, χαρακτηριστικά, η κ. Ξουλίδου, καλώντας τόσο τη ΔΗΜΑΡ να ξεκαθαρίσει αν είναι προσωπική άποψη όσο και την κυβέρνηση αν υιοθετεί τέτοιες απόψεις. Την άποψη ότι θα πρέπει να αλλάξει το περιεχόμενο του μαθήματος και να μην έχει τη μορφή κατήχησης, αλλά να απευθύνεται σε όλους, εξέφρασε ο Τάσος Κουράκης  από τον ΣΥΡΙΖΑ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By