Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γκολ από τον γιο του Ζάχοβιτς…

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο γιος του Ζλάτκο έκανε τα πρώτα του βήματα –στην κυριολεξία και όχι ποδοσφαιρικά- στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

thumbnailΤο βέβαιο είναι ότι, όταν ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς, ως παίκτης του Ολυμπιακού κρατούσε στα χέρια του τον γιό του Λούκα, σίγουρα ονειρευόταν να τον δει κάποια μέρα ποδοσφαιριστή και γιατί όχι να σκοράρει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ημέρα έφτασε καθώς, ο γεννημένος στις 15 Νοεμβρίου 1995, Λούκας Ζάχοβιτς, γιος του Ζλάτκο έκανε χθες το ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα ονειρικό. Μπήκε αλλαγή στο 81′, μόλις η Μάριμπορ δέχτηκε γκολ από την Σπόρτινγκ, και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, δίνοντας έναν βαθμό στην πρωταθλήτρια Σλοβενίας!
Ο μικρός Ζάχοβιτς, επιθετικός φυσικά στα βήματα του πατέρα του, έχει δύο συμμετοχές στο πρωταθλήμα φέτος με την ομάδα της Μάριμπορ και μάλιστα στην πρώτη του συμμετοχή, κόντρα στην Ραντόμλιε, μπήκε αλλαγή στο 80′ και πέτυχε 2 γκολ στη νίκη με 3-2!
Ο 19χρονος Λούκα, γεννήθηκε στην Πορτογαλία, στο Γκιμαράες, όταν έπαιζε ο πατέρας του εκεί, κι από ηλικία 6 ετών εντάχθηκε στις ακαδημίες της Μπενφίκα. Ακόμη και σήμερα, εκτός από την σλοβενική, έχει και την πορτογαλική υπηκοότητα.
Ο μπαμπάς Ζάχοβιτς είναι σήμερα ο τεχνικός διευθυντής της Μάριμπορ και έχει κάθε λόγο να καμαρώνει για τον γιό του και την εξέλιξή του.

By