Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γκρινιάζουν οι «γαλάζιοι» βουλευτές, αλλά θα ψηφίσουν…

Όλοι όσοι πήραν το λόγο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, λένε μεν «ναι» στο νομοσχέδιο, ζητούν δε αλλαγές και βελτιώσεις

tzamtzis

Περίσσεψε η γκρίνια των «γαλάζιων» στη συζήτηση για τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Όλοι όσοι πήραν το λόγο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, λένε μεν «ναι» στο νομοσχέδιο, ζητούν δε αλλαγές και βελτιώσεις.

«Να υπάρξει μέριμνα για τα ξενοίκιαστα διαμερίσματα και άλλος άλλος φορολογικός συντελεστής, μειωμένος στο μισό, αφού δεν αποφέρουν κανένα εισόδημα», ζήτησε ο Αργύρης Ντινόπουλος, καλώντας την κυβέρνηση να ακούσει τη σιωπηλή οργή της μεσαίας τάξης που έχει εξαντλήσει δυστυχώς τη φοροδοτική της ικανότητα.

Στο ίδιο κλίμα και ο Γιώργος Βλάχος που σε ότι αφορά στα κενά διαμερίσματα, ζήτησε να μην αντιμετωπίζονται όπως τα μισθωμένα, προτείνοντας εάν ξενοικιάζεται ένα διαμέρισμα  να μειώνεται η επιβάρυνση στο 50% και  όταν νοικιάζεται ξανά να επανέρχεται ο φόρος.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ τα έβαλε ο Ιορδάνης Τζαμτζής αφού θεωρεί εαυτόν υπερήφανο που «κατάφερε» μειώσεις στους αγρότες. «Δεν είμαστε ευτυχισμένοι για τη φορολογία που επιβάλουμε αλλά να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ που θα βρούμε τα λεφτά, είστε η αριστερά του Κολωνακίου και της Εκάλης και το στελεχιακό σας δυναμικό έχει δεξιά τσέπη», είπε απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

lafazanis800_091113
«Καταστρέφετε την κατοικία, στο τέλος του χρόνου θα είναι υποθηκευμένα στο δημόσιο όλα τα ακίνητα, θα πάρετε το βραβείο Γκίνες για τη συντηρητική κατάσχεση εκ των προτέρων», ανέφερε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο χαριστική βολή για την οικονομία και βόμβα στα θεμέλια της μικροιδιοκτησίας.

«Τόσα χρόνια κάναμε τα στραβά μάτια, είχαμε υποεκτίμηση της περιουσίας από το κράτος και τον πολίτη και τώρα γίνεται ακριβώς το αντίθετο, έχουμε υποτιμημένη περιουσία και υπερτιμημένη φορολόγηση», επεσήμανε ο Νίκος  Σηφουνάκης που έχει εκφράσει από την πρώτη στιγμή τις αντιρρήσεις του.

Διαβάστε επίσης: Διαξιφισμοί στην πρεμιέρα του ενιαίου φόρου ακινήτων 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By