Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γκ. Χαρδούβελης: «Θέλουμε να αυξήσουμε την αξιοπιστία μας»

Το ελληνικό πρόγραμμα βρίσκεται σε «τροχιά»

gkikas_2

Είμαστε εμπρόθεσμοι σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, προσερχόμενος στη συνάντηση της ελληνικής αποστολής με εκπροσώπους της τρόικας στο Παρίσι.

«Είμαστε αισιόδοξοι, θέλουμε να αυξήσουμε την αξιοπιστία μας, θέλουμε να δείξουμε ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε τροχιά, τόσο σε δημοσιονομικό όσο και σε διαρθρωτικό επίπεδο» είπε ο κ. Χαρδούβελης και πρόσθεσε: «Δεν πήγαμε διακοπές. Εργαστήκαμε σκληρά όλο τον Αύγουστο, και ως εκ τούτου είμαστε εμπρόθεσμοι σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα».

Η ελληνική αποστολή έφτασε στη γαλλική πρωτεύουσα νωρίς το απόγευμα και γύρω στις 6 το απόγευμα μετέβη στα γραφεία της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, όπου και θα πραγματοποιηθούν οι συνομιλίες.

Τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη συνοδεύουν ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης και ο γενικός γραμματέας Τάσος Αναστασάτος.

Στο Παρίσι έφθασαν επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας με δύο συμβούλους του, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και η γενική γραμματέας Άννα Στρατινάκη. Οι υπουργοί Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και Δημόσιας Διοίκησης Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένονται στο Παρίσι, αργότερα μέσα στην ημέρα.

Από το γραφείο του πρωθυπουργού συμμετέχουν οι σύμβουλοι Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου και από το ΠΑΣΟΚ οι Χρήστος Πρωτόπαππας και Κυριάκος Πιερακάκης.

Πληροφορίες της ανταποκρίτριας του ΑΜΠΕ αναφέρουν πως σήμερα, πρώτη μέρα, θα εξετασθούν μόνο θέματα του υπουργείου Οικονομικών, ενώ αύριο Τετάρτη οι συνομιλίες θα είναι εφ” όλης της ύλης και για τα πέντε υπουργεία.

Ακολούθως, την Πέμπτη το πρωί θα γίνει, με τους επικεφαλής της τρόικας, ένα είδος ανασκόπησης, με τα πρώτα συμπεράσματα από τις εκτιμήσεις και στη συνέχεια προβλέπεται ενημέρωση στους δημοσιογράφους.

Η ελληνική αποστολή θα αναχωρήσει για την Αθήνα, την Πέμπτη το βράδυ.

Η ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι έχει αναλάβει τη διοικητική υποστήριξη του τριήμερου και την οργάνωση των μετακινήσεων των πέντε υπουργών και των συμβούλων.

By