Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Γλέζος: Να μπει τέλος στο φαύλο κύκλο του αίματος

Ο Μανώλης Γλέζος χαμηλώνει τους τόνους της κριτικής στο ΣΥΡΙΖΑ και μιλά για τη διπλή δολοφονία

glezos

Μετά το θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πειστική απάντηση για το που θα βρει τα χρήματα να εφαρμόσει το πρόγραμμα του, ο Μανώλης Γλέζος εξηγεί το πνεύμα της κριτικής του και κάνει λόγο για διαστρέβλωση των απόψεων του. Σε συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία αναφέρεται επίσης στη διπλή εκτέλεση στο Νέο Ηράκλειο, τονίζοντας ότι οι δολοφονίες οδηγούν σε ένα φαύλο κύκλο αίματος που πρέπει να σταματήσει πριν φέρει αποσταθεροποίηση της χώρας.

Το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με πολιτικό θράσος διαστρέβλωσε τις δηλώσεις του προκειμένου να πλήξει το ΣΥΡΙΖΑ και όσον αφορά στο θέμα αυτό εξηγεί:

« Είναι ή όχι πειστικά τα όσα έχουμε πει για το πού θα βρούμε λεφτά να υλοποιήσουμε τις εξαγγελίες μας; Όχι, δεν είναι κι αυτό πρωτίστως οφείλεται στο ότι αντιμετωπίζουμε μία διαρκή καταιγίδα νέων δυσμενών όρων που επιβάλλει η τρόικα και αποδέχονται οι κυβερνώντες. Ε, αυτό το κακό θα το ανακόψουμε.

Η ερώτηση που μου ετέθη ήταν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πείσει την κοινωνία. Απαντώ. Πρώτον: Γιατί ο λαός μας άκουσε (και πίστεψε) τόσα ψέματα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις που πια θεωρεί ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση που να μπορεί και κυρίως να θέλει να ανατρέψει την κατάσταση. Ελπίζω και προσδοκώ ότι θα διαψεύσουμε τους φόβους του και θα εμπνεύσουμε ξανά την ελπίδα.»

Ο κ.Γλέζος καταλήγει: «Πρόγραμμα έχουμε. Η εκφορά του προς τα έξω πρέπει να βελτιωθεί, ώστε να πείθει.»

Σημειώνει επίσης ότι ουδέποτε κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως θέλει να μετατρέψει το ΣΥΡΙΖΑ σε αρχηγικό κόμμα, αντίθετα δήλωσε πως του έχει εμπιστοσύνη ότι δεν θα δεχθεί να παίξει αυτό το ρόλο. 

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην εν ψυχρώ δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο την Παρασκευή.

«Η αφαίρεση ανθρώπινης ζωής όχι μόνο δεν αποτελεί λύση, αλλά οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο αίματος που αν δεν σταματήσει, ενδέχεται να φέρει αποσταθεροποίηση. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να κατανοήσουν την κρισιμότητα των στιγμών που περνάει η χώρα», τόνισε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By