Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Γλέζος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα

Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν είναι κόμμα είναι η πολιτική συνείδηση του ελληνικού λαού

glezos456

Τη θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα στις ευρωεκλογές διατύπωσε το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς Μανώλης Γλέζος, μιλώντας στο ΜΕGA. Πρόσθεσε όμως ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δεν μπορεί κανείς να το αγνοήσει εκτιμώντας παράλληλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον κόμμα αλλά η πολιτική συνείδηση του ελληνικού λαού. Σε ότι αφορά την παρουσία του στην ευρωβουλή σημείωσε ότι θα παραμείνει στις Βρυξέλλες  για ένα χρόνο εκτός εάν γίνουν εθνικές εκλογές.

Ειδικότερα ως προς το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο κ Γλέζος σημείωσε: «Θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα, κάναμε αρκετά λάθη, θα μπορούσαμε να τα “χουμε ξεπεράσει, αλλά και το αποτέλεσμα που ήρθε δεν μπορεί κανείς να το αγνοήσει». Σε ότι αφορά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για την διενέργεια εκλογών ο κ. Γλέζος τόνισε ότι «δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει ότι άμεσα παρουσιάζεται μια αναντιστοιχία ανάμεσα στην λαϊκή βούληση και την παράταξη που κυβερνάει.Δεν μπορεί να παραγραφεί η βούληση του ελληνικού λαού» ενώ εκτίμησε ότι  σύντομα θα οδηγηθούμε σε εκλογές». Σύμφωνα με τον κ. Γλέζο «ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν είναι κόμμα είναι η πολιτική συνείδηση του ελληνικού λαού».

Αναφορικά με τη συζήτηση που διεξάγεται για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «πρέπει να εφαρμοστεί η απλή και άδολη αναλογική».

Ως προς τις αιτιάσεις  για την δυνατότητά του να ανταποκριθεί λόγω ηλικίας στον νέο του ρόλο στην ευρωβουλή
σημείωσε ότι  «Σε οποιαδήποτε κατάσταση και αν είμαι θα αγωνιστώ για να επιτευχθούν αυτά που προσδοκούν από μένα.Τους διαβεβαιώνω», πρόσθεσε, «ότι δεν έχω υπογράψει κανένα συμβόλαιο παρά ένα μόνο -με τον θάνατο- ότι θα πεθάνω όρθιος».
Διευκρίνισε επίσης  ότι δεν φοβάται τα αεροπλάνα, αλλά ότι δεν του επιτρέπουν οι γιατροί να ταξιδέψει αεροπορικώς, λόγω των επεμβάσεων που έχει υποβληθεί στην καρδιά.

«Θα φύγω με το καράβι, θα πάω στην Ανγκόνα ή στη Βενετία και από εκεί θα πάω στις Βρυξέλλες με το τρένο ή με αυτοκίνητο. Θα παραμείνω εκεί έναν χρόνο μονάχα, εκτός αν γίνουν εκλογές στην Ελλάδα, τότε την πρώτη μέρα που θα είμαι εκεί θα έρθω σπίτι», πρόσθεσε.

Σχετικά με τη δράση που προτίθεται να αναλάβει στο Ευρωκοινοβούλιο ο κ. Γλέζος ξεκαθάρισε: «Είναι αυτονόητο ότι θα διεκδικήσουμε με όλους τους άλλους Έλληνες τις οφειλές της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα».

By