Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Γλέζος: Ποτέ δε μίλησα για καταθέσεις, αλλά για εισοδήματα

Διευκρινίσεις σχετικά με την πρόταση περί αναγκαστικού εσωτερικού δανεισμού έδωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

manolis_glezos800

Διευκρινίσεις σχετικά με την πρόταση περί αναγκαστικού εσωτερικού δανεισμού έδωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, με παρέμβαση του στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Γλέζος τόνισε ότι σέβεται να υπάρχει διαφορετική άποψη, ωστόσο,έκανε λόγο  για διαστρέβλωση των δηλώσεων του, σημειώνοντας πως «ποτέ δε μίλησα για καταθέσεις, αλλά για εισοδήματα».

Όπως είπε, η πρόταση που διατύπωσε ήταν ένας από τους πέντε τρόπους με τους οποίους το Δημόσιο θα μπορούσε να βρει ρευστότητα, εξηγώντας ότι ο εσωτερικός δανεισμός που πρότεινε είναι «διπλής μορφής», δηλαδή εθελοντικός για τα φτωχά εισοδήματα και υποχρεωτικός για τα υψηλά.

«Ο φτωχός ελληνικός λαός θα κάλυπτε το εσωτερικό δάνειο αν το είχαμε ανάγκη» και «αν πειστεί ότι το δάνειο θα είναι για να βοηθήσει την ανάπτυξη της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόκειται για πρόταση και όχι για απόφαση, σχολίασε, διευκρινίζοντας ότι «δεν σημαίνει κατάσχεση».

Ερωτηθείς σχετικά με τον υποχρεωτικό χαρακτήρα του δανεισμού, απάντησε πως «αν οι εισοδηματίες δεν θέλουν, δεν θα τους βάλουμε το πιστόλι στον κρόταφο». «Όπως το μεγάλο κεφάλαιο δεν θέλει να συμβάλει για την αντιμετώπιση της κρίσης, θα το κάνει και τώρα, θα κάνει μια διαφυγή» προσέθεσε.

Τέλος, επισήμανε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διατυπώνει αυτή την πρόταση, και ότι δεν πρόκειται για προσωπική του άποψη, σημειώνοντας ότι το βιβλίο του που εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 το έχουν προλογίσει ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μηλιός και ο Γ. Θεωνάς.

Απαντώντας στην επίθεση του πρωθυπουργού, ο κ. Γλέζος ανέφερε σήμερα τα εξής:

«O Πρωθυπουργός, δυστυχώς, εκτός του ότι είναι αδιάβαστος, είναι και πανικόβλητος. Και όταν ένας Πρωθυπουργός είναι πανικόβλητος, είναι επικίνδυνος. Αφήνει τους συμβούλους του στου Μαξίμου να τον ενημερώνουν και πέφτει στην παγίδα της διαστρέβλωσης.»

 

 

 

By