Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γνωρίστε τον 15χρονο που έβγαλε 100.000 δολάρια επενδύοντας στο bitcoin

Όταν ο Erik Finman πήρε «χαρτζιλίκι» 1.000 δολάρια από τη γιαγιά του, το 2012, τα επένδυσε σε bitcoin.

1Ενάμιση χρόνο αργότερα, πούλησε την επένδυση του για 100.000 δολάρια και χρησιμοποίησε τα κέρδη για να φτιάξει την Botangle.com, μια online υπηρεσία διδασκαλίας για video chat.

Όλα αυτά σε ηλικία μόλις 15 ετών.

Η εταιρεία του τώρα έχει πάνω από 20 επιτελικά στελέχη (συμπεριλαμβανομένων προγραμματιστών και σχεδιαστών) και πάνω από 100 ενεργούς χρήστες. Παρά το γεγονός ότι η βάση χρηστών είναι σχετικά μικρή, η εταιρεία έχει κερδίσει την προσοχή των επενδυτών.

«Μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να κατανοήσουν πώς ένας 15χρονος θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο», είπε Finman στο Mashable. «Αυτό που πολλοί δεν καταλαβαίνουν, είναι ότι ανεξάρτητα αν είσαι νέος ή ηλικιωμένος, μπορεί να δημιουργήσεις ό,τι θες στο μαγικό κόσμο του διαδικτύου.»

Ο Finman πληρώνει συνήθως τους υπαλλήλους του σε bitcoin αφού πιστεύει ότι το εικονικό νόμισμα θα αναπτυχθεί πολύ τα επόμενα χρόνια. Όπως δήλωσε: » Το bitcoin είναι σαν το Internet στη δεκαετία του ’90.»

Μάλιστα, ο ίδιος εκμυστηρεύθηκε ότι έχει κάνει συμφωνία με τους γονείς του. Αν καταφέρει να βγάλει ένα εκατομμύριο δολάρια πριν κλείσει τα 18 τότε δεν θα πάει κολέγιο.

By