Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γονείς Φύσσα: «Επρεπε να δολοφονηθεί το παιδί μας για να γίνουν όλα αυτά με τη Χρυσή Αυγή;»

Η δολοφονία του αποτέλεσε την αφετηρία για τις ραγδαίες εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή

pavlos-fyssasΠικραμένοι αναρωτιούνται «έπρεπε να δολοφονηθεί το παιδί μας για να γίνουν όλα αυτά;».

«Ενας αγωνιστής της ζωής. Χωρίς ρόπαλα. Ο Παύλος δεν ήταν ούτε φασίστας, ούτε αντιφασίστας. Ηταν ενεργός πολίτης. Δεν είχε κόμμα. Απεχθανόταν τη βία», έτσι θέλουν ο Παναγιώτης και η Μάγδα Φύσσα να θυμάται ο κόσμος το γιο τους, όπως λένε σε συνέντευξή τους στο «Εθνος της Κυριακής». Για τους ίδιους, ο χαρακτηρισμός «ήρωας» δεν έχει σημασία, αφού όπως λένε «η Ελλάδα έχει ανάγκη τους νεκρούς ήρωες».

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα που την πληγώνουν και που την αναγκάζουν να δολοφονεί τα παιδιά της. Η χώρα αυτή έχει ανάγκη από νεκρούς ήρωες. Δεν τους θέλει ζωντανούς. Δεν μας ενδιαφέρει αν κάποιοι πιστεύουν ότι ο Παύλος είναι ήρωας. Θα μπορούσαν να τον είχαν αφήσει να ζήσει και να δημιουργήσει για αυτή τη χώρα. Ηρωες της καθημερινότητας είναι ο καθένας από εμάς», λένε οι γονείς του Φύσσα, που προσθέτουν πως ο γιος τους θυσιάστηκε, χωρίς όμως να ρωτήσει κανείς εκείνον ή τους ίδιους αν ήθελε κάτι τέτοιο.

Οι εξελίξεις μετά από τη δολοφονία του Φύσσα έφεραν έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη φυλακή. Αυτό όμως δεν διώχνει τον πόνο τους. «Επρεπε να δολοφονηθεί το παιδί μας για να γίνουν όλα αυτά; Είχαν από πριν στοιχεία για να τους βάλουν μέσα. Εδωσαν στη δημοσιότητα και τους διαλόγους και αποδεικνύεται πλέον περίτρανα αυτό που ισχυριζόμασταν από την πρώτη στιγμή», λένε στο «Εθνος» ενώ καταλήγουν πως για τους ίδιους, δεν υπάρχει δικαίωση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By