Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Γονική άδεια και στους άντρες

Νομοθετική ρύθμιση για την χορήγηση γονικής άδειας ανατροφής και σε άνδρες δημοσίους υπαλλήλους

dimosioi-ypalliloiΚατατίθεται το επόμενο διάστημα, στη Βουλή, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης νομοθετική ρύθμιση για την χορήγηση γονικής άδειας ανατροφής και σε άνδρες δημοσίους υπαλλήλους, αναφέρει σε έγγραφη απάντηση του ο Κ. Μητσοτάκης.

Με τη ρύθμιση αυτή θα καταργούνται οι περιορισμοί που ισχύουν σε βάρος των ανδρών δημοσίων υπαλλήλων, αναφορικά με το καθεστώς χορήγησης μειωμένου ωραρίου ή 9μηνης άδειας ανατροφής. Σύμφωνα με την απάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης η χώρα μας οφείλει να προχωρήσει στην τροποποίηση των επίδικων διατάξεων του Υπαλληλικού Κώδικα και του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων έως τις 31.12.2013, προκειμένου να μην κινηθεί διαδικασία παράβασης του 258 ΣΛΕΕ (αποστολή προειδοποιητικής επιστολής-αιτιολογημένη γνώμη-προσφυγή στο Δικαστήριο).

«Πρόθεση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι να καταργηθεί αυτός ο περιορισμός», σημειώνει ο Κ. Μητσοτάκης και διευκρινίζει πως στόχος δεν είναι μόνο να εναρμονιστεί η χώρα μας, ως οφείλει, με το κοινοτικό δίκαιο, αλλά κυρίως να θεραπευθεί η άνιση μεταχείριση που ίσχυε μέχρι σήμερα για τους άνδρες γονείς δημοσίους υπαλλήλους των οποίων η σύζυγος δεν εργάζεται.-

(Visited 1 times, 1 visits today)
By