Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γράφει ο… @ftoovaskano

Σαν γουρούνι στο κλουβί, ντοπαρισμένος με αντιβιωτικά!

@ftoovaskanoΝα σέβεσαι το σύστημα ό,τι και να αποφασίζει. Να μην αντιδράς. Η αντίδραση, οποιασδήποτε φύσης, αποτελεί κίνδυνο. Η υποταγή είναι ασφαλέστερη ακόμη και όταν η Ιδέα που επικρατεί στρέφεται εναντίον σου. Μόνος σου, θα είσαι παρίας. Θα ξεχωρίζεις, θα δυσκολέψεις τη ζωή σου.

Οι ιδέες.
Οι ιδέες είναι αποκλειστικά γι΄αυτούς που είναι στην εξουσία ή μπορούν να γίνουν εξουσία και να τις εφαρμόσουν. Εσύ, ως μονάδα, είσαι ανίκανος να παράγεις ιδέες αφού δεν έχεις την απαραίτητη δύναμη να τις εφαρμόσεις. Καλύτερα εξασφάλισε την ηρεμία και την επιβίωση σου μέσα από την Ιδέα που έχει τη δύναμη να εφαρμοστεί. Μη θέτεις τον εαυτό σου στον κίνδυνο της διαφοροποίησης.

Οι πολιτικοί.
Οι πολιτικοί είναι χρήσιμοι. Εφαρμόζουν την κυρίαρχη Ιδέα χωρίς περιστροφές. Έχουν ξεκάθαρο σκοπό και στόχο. Σκοπός είναι η επιβολή της Ιδέας και στόχος τους, Εσύ. Οι πολιτικοί, διαφθείρονται. Αλλά αυτό εμπεριέχεται στην Ιδέα, είναι ακρογωνιαίος λίθος στο οικοδόμημα της πολιτικής εφαρμογής της Ιδέας. Εσύ, δεν μπορείς να το αλλάξεις αυτό. Κανείς δεν μπορεί, ούτε καν οι ίδιοι οι πολιτικοί! Μόνη σου λύση, είναι να γίνεις, ως ένα βαθμό όμοιος τους, να λάβεις και εσύ τη Θεία Μετάληψη της δωροδοκίας και της κλεψιάς. Επιχείρησε το με κάθε τρόπο, θα σε κάνει να νιώσεις μέτοχος και συμπαραγωγός της Ιδέας. Θα είναι ψέμα, αλλά θα νιώσεις καλά!

Τα ΜΜΕ.
Εξαιρετικά χρήσιμα και αυτά. Τα ΜΜΕ είναι το «ασφαλές μαξιλαράκι» που αγκαλιάζει τους πολιτικούς και ταυτόχρονα οι καλύτεροι και προθυμότεροι Ευαγγελιστές της Ιδέας. Το «ασφαλές μαξιλαράκι» έχει τη δυνατότητα να σώζει τους πολιτικούς όταν ξεστρατίζουν από την Ιδέα ή την κακοποιούν –κατά λάθος, πάντα.Το «ασφαλές μαξιλαράκι», εξαγνίζει τους πολιτικούς και τους επαναφέρει στο μυαλό σου άμεμπτους και αθώους. Αυτή η υπηρεσία των ΜΜΕ καθώς και η απρόσκοπτη διάδοση και επιβολή της Ιδέας σε καθημερινή βάση, ανταμείβεται πλουσιοπάροχα. Με «δώρα» από το Κράτος του οποίου Εσύ συμμετέχεις υποστηρίζοντας χωρίς αντίδραση την Ιδέα.

Ο λαός.
Ο λαός είναι πολλά χρήσιμα «Εσύ». Είναι τα αδέρφια σου, οι συνοδοιπόροι σου, οι σύντροφοι σου που κι αυτοί, όπως και Εσύ, έχουν αποδεχθεί ότι η μόνη πρόσφορη λύση επιβίωσης είναι η ολοκληρωτική υποταγή στην Ιδέα. Ο λαός έχει τη δύναμη, μέσω της υποταγής του, να αναπαράγει την Ιδέα εις το διηνεκές. Εξ ου και είναι πολύ χρήσιμος. Βεβαίως, η Ιδέα, πολλές φορές θα χρειαστεί να «θυμίσει» στον λαό την αναγκαιότητα της ύπαρξης της. Θα τον προπηλακίσει, θα τον καταστείλει, θα του αφαιρέσει δικαιώματα, αλλά η Ιδέα σκεφτόμενη πριν από αυτόν και γι΄αυτόν, οφείλει να συναιτήσει τον λαό και να τον επαναφέρει στον προκαθορισμένο του ρόλο που είναι η πλήρης υποταγή του.

Γι’ αυτό φρόντισε να είσαι ήρεμος, υγιής και πάνω απ΄ όλα παραγωγικός.  Σαν ένα γουρούνι στο κλουβί, ντοπαρισμένος με αντιβιωτικά!

Εδώ και το κομμάτι έμπνευση-σταθμός για μένα: Radiohead: Fitter, happier

[space size=»30″]

By