Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γυμνή Femen αναστατώνει τον Καθεδρικό της Κολωνίας

Μία ακτιβίστρια της ομάδας Femen ανέβηκε γυμνή στην Αγία Τράπεζα του Καθεδρικού ναού στοχοποιώντας τον Αρχιεπίσκοπο της Κολωνίας

femen_cologne750

Ήταν λίγο μετά την έναρξη της χριστουγεννιάτικης λειτουργίας στις 10:05 στον Καθεδρικό Ναό της Κολωνίας, όταν μία νεαρή γυναίκα πέταξε τα ρούχα της και ανέβηκε τρέχοντας στην Αγία Τράπεζα, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Καθολικού Αρχιεπισκόπου της Κολωνίας, Γιοάχιαμ Μάισνερ.

Η 20χρονη Γερμανίδα ανέβηκε στην Αγία Τράπεζα μένοντας μόνο με το εσώρουχό της, ενώ στο στήθος της είχε γράψει το σύνθημα: «Είμαι ο Θεός».

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Kölner Stadtanzeiger, η νεαρή ήταν ανάμεσα στις ακτιβίστριες της Femen που είχαν «επιτεθεί» στον Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια έκθεσης στο Ανόβερο, τον περασμένο Μάιο, ενώ πέρυσι είχε συλληφθεί και φυλακιστεί στην Τυνησία, όπου συμμετείχε σε άλλη διαμαρτυρία των Femen στην Τυνησία, για τα δικαιώματα των γυναικών. Η 20χρονη είχε αποφυλακισθεί ύστερα από παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας.

Ο επίσκοπος, ο καρδινάλιος Μάινσερ, παρέμεινε ψύχραιμος, έως ότου οι φύλακες του ναού να απομακρύνει την κοπέλα από τον Καθεδρικό. Στη συνέχεια καθαγίασε την Αγία Τράπεζα, ενώ συμπεριέλαβε τη νεαρή κοπέλα και στις προσευχές του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By