Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Γύρισε» ανοδικά η Wall Street, αναμένοντας τη Fed

Κέρδη για τους μεγάλους δείκτες, απώλειες 8% για την Apple

stocks

Οι αμερικανικοί δείκτες κατέγραψαν για πρώτη φορά μέσα σστην εβδομάδα κέρδη, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή του στη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Fed που ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται την Τετάρτη.

Για την Τρίτη, οι αγορές πήραν πάτημα για κέρδη από τα θετικά μάκρο που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ.

O Dow Jones ανέβηκε 0,58% στις 15.929 μονάδες, διακόπτωντας ένα αρνητικό σερί 5 συνεδριάσεων.

Ο Nasdaq κέρδισε 0,35% στις 4.098 μονάδες, αν και η μετοχή της Apple έγραψε πτώση 8%, τη μεγαλύτερη μέσα στο 2014.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,64% στις 1.793 μονάδες.

Από το μέτωπο των οικονομικών αποτελέσματων, οι Ford, DuPont και Pfizer ανακοίνωσαν καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για το δ” τρίμηνο του 2012.

Στα στατιστικά στοιχεία, σημαντική άνοδο σημείωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο, στις 80,7 μονάδες.

Οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών μειώθηκαν κάθετα 4,3% τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ. Οι παραγγελίες, που αποτυπώνουν τις επενδυτικές προθέσεις των Αμερικανών εργοδοτών, μειώθηκαν κυρίως της πτώσης στις παραγγελίες για αυτοκίνητα και βαρύ αεροπορικό και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Επίσης, οι τιμές κατοικιών μειώθηκαν κατά 0,1% τον Νοέμβριο, εμφανίζοντας την πρώτη πτώση σε ένα έτος, ενώ σε ετήσια βάση, οι τιμές αυξήθηκαν 13,7%, με την μεγαλύτερη άνοδο σε επτά χρόνια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By