Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γ. Βρούτσης: Δεν θα είναι το ασφαλιστικό το επόμενο νομοσχέδιο

Είναι διασφαλισμένες οι συντάξεις, ανέφερε ο υπουργός Εργασίας

BroutsisΔεν θα είναι ασφαλιστικό το νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, αμέσως μετά τον προϋπολογισμό, ξεκαθάρισε ο Γ. Βρούτσης, διαβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι είναι διασφαλισμένες οι συντάξεις.

Σε ότι αφορά στα 2,3 δις που περικόπτονται από την κρατική χρηματοδότηση του ασφαλιστικού για το 2014 ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι η δαπάνη αυτή αντιμετωπίζεται με μια δέσμη καινοτόμων και οργανωτικών αλλαγών. «Με αυτά που κουβεντιάζουμε σήμερα», είπε απαντώντας στο ερώτημα του ΣΥΡΙΖΑ εάν θα υπάρξουν περικοπές σε συντάξεις. «Μην χρησιμοποιείτε προς χάριν σκοπιμοτήτων τέτοιους έωλους υπολογισμούς», σχολίασε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και ο υφυπουργός Β. Κεγκέρογλου.

Επικαλέστηκε δε, τα στοιχεία που δείχνουν πρωτοφανή αύξηση των εσόδων του ΙΚΑ τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, αλλά και αύξηση των ασφαλισμένων ατόμων μετά την εφαρμογή του μέτρου για επιβολή αυστηρών προστίμων για την μαύρη εργασία.

«Η ανεργία το 2013 φρενάρει και το 2014 αποκλιμακώνεται», πρόσθεσε και διέψευσε κατηγορηματικά ότι θα καταρρεύσουν οι συντάξεις το 2016. Το νομοσχέδιο για την ανασφάλιστη εργασία ψηφίστηκε με ευρεία συναίνεση από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By