Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Γ. Μαυραγάνης: Στα 142,5 εκατ. ευρώ οι φόροι από τον έλεγχο σε εμβάσματα και λίστες

Απαντώντας σε ερώτηση για τον έλεγχο της φοροδιαφυγής και της φορολόγησης

mauraganhs

 

Στα 142,5 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι βεβαιωμένοι φόροι και τα πρόστιμα από τον έλεγχο σε εμβάσματα και λίστες μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Ασημίνας Ξηροτύρη για τον έλεγχο της φοροδιαφυγής και της φορολόγησης των διαφόρων λιστών με τα εμβάσματα του εξωτερικού, απέρριψε τις αιτιάσεις για έλλειψη πολιτικής βούλησης, τονίζοντας ότι ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των υποθέσεων που έχουν ελεγχθεί, αποδεικνύει το αντίθετο.

Ο Γιώργος Μαυραγάνης προς επίρρωση των ισχυρισμών του είπε ότι οι υποθέσεις που παίρνουν το δρόμο του ελέγχου ανέρχονται σε 1.343. Όπως είπε, μέχρι τον Μάρτιο του 2014 είχαν ελεγχθεί 146 υποθέσεις, ενώ αυτές σήμερα φθάνουν τις 401. «Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου βεβαιώθηκαν 142,5 εκατ. φόροι», τόνισε και κληθείς από τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ να σχολιάσει τις εξελίξεις σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ και όσα η ίδια είπε για τις απειλές που δέχθηκε, είπε μόνον ότι η υπόθεση είναι υπό δικαστική διερεύνηση.

By