Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Γ. Μπουτάρης: «Δεν κάνω για ΠτΔ. Έχετε δει Πρόεδρο με τατουάζ;»

«Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να είμαι ένας καλός Δήμαρχος»

mpoutaris

Στο ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, κάνοντας λόγο για υπερβολικά σενάρια.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 απέρριψε με χιούμορ το ενδεχόμενο μιας υποψηφιότητάς του για την Προεδρία της Δημοκρατίας. «Είναι υπερβολή… Δεν κάνω για ΠτΔ. Έχετε δει Πρόεδρο με τατουάζ; Δεν γίνεται! Ούτε με σκουλαρίκι, διότι δεν θα το βγάλω!» είπε χαρακτηριστικά.

Θα σας κατακρίνει ο Νίκος Νικολόπουλος τότε; ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους ο Γ. Μπουτάρης που απάντησε: «Ε, άσε το χαμίνι αυτό τώρα…!»

Αναφερθείς στο θέμα της απουσίας του από τη σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, είπε: «Δεν είχα πρόσκληση, όπως και πέρυσι. Προφανώς, η κεντρική διοίκηση αισθάνεται ότι δεν χρειάζεται να ενημερώνεται για τέτοια πράγματα και αυτό είναι τεράστιο λάθος. Είδα τον Βενιζέλο χθες, επειδή πήγα στην εκδήλωση και του είπα ότι δεν θα καθίσω, γιατί είχαμε δημαιρεσίες και έπρεπε να φύγω».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο δραστηριοποίησής του στην κεντρική πολιτική σκηνή ο Γ. Μπουτάρης ήταν αποστομωτικός: «Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να είμαι ένας καλός Δήμαρχος».

«Κατά διαστήματα έχω διάφορες κρούσεις για να ανακατευτώ στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά έχω ξεκαθαρίσει ότι αυτό αποκλείεται. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να είμαι ένας καλός Δήμαρχος. Και για να είμαι καλός Δήμαρχος δίνω ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να λειτουργούν οι Δήμαρχοι. Η κίνηση (των πέντε δημάρχων της Κεντροαριστεράς) συνεχίζει, με τους «λευκούς» Δημάρχους και εκτός Καμίνη-Ιωακειμίδη μετέχουν ο δήμαρχος Ηρακλείου, ο δήμαρχος Χανίων, ο δήμαρχος Λαμίας και πολλοί άλλοι, διότι το σκεπτικό μας είναι ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει επιτέλους να αποκτήσει την οντότητα που πραγματικά πρέπει να έχει. Διότι αυτή τη στιγμή σας διαβεβαιώ ότι τη δουλειά του Δήμου θα έκανε καλύτερα ένας διορισμένος Δήμαρχος, όπως παλιά οι νομάρχες, παρά ένας εκλεγμένος δήμαρχος», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερθείς στο ζήτημα της αποτέφρωσης νεκρών επανέλαβε ότι «με τον καινούργιο νόμο και την τροποποίηση που έγινε για τα αποτεφρωτήρια λέει ότι πρέπει να γίνουν είτε μέσα είτε έξω στα κοιμητήρια». «Η Εκκλησία έχει αντίρρηση να γίνουν μέσα, κακώς κατά τη γνώμη μου, αλλά αφού δεν θέλουν, εμείς θα το κάνουμε έξω. Δεν αναφέρεται καν σ’ αυτό (η Εκκλησία)», σημείωσε.

Όπως είπε, «το πρόβλημα δεν είναι η αποτέφρωση, διότι δογματικά δεν απαγορεύεται. Αυτό που κατάλαβα από συζητήσεις με τους ιεράρχες είναι πως το πρόβλημα είναι η εξόδιος ακολουθία. Η Εκκλησία αρνείται να ψάλλει το νεκρό, αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να διώχνει πιστούς. Δεν τον φέρνει έτσι κοντά».

By