Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δάνειο ύψους 10,7 εκατ. ευρώ στην Chipita από το IFC

Για επένδυση ύψους 21,5 εκατ. ευρώ στην Τουρκία

chipitaΔάνειο ύψους 10,7 εκατ. ευρώ (14,6 εκατ .δολ.) στη θυγατρική της Chipita στην Τουρκία προσανατολίζεται να της δώσει το International Finance Corporation (IFC) προκειμένου η εταιρεία να ολοκληρώσει την επένδυση της εκεί .

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του IFC το δάνειο αυτό «θα είναι το πρώτο βήμα για την οικοδόμηση μιας σχέσης μεταξύ της Chipita και της IFC»

Η επένδυση ύψους 21,5 εκατ. ευρώ της Chipita στην Τουρκία αφορά στη δημιουργία παραγωγικής μονάδας κρουασάν στην Κωνσταντινούπολη. Η κατασκευή του εργοστασίου βρίσκεται στο τελικό στάδιο και η έναρξη της παραγωγικής διαδικασίας και η τοποθέτηση των πρώτων προϊόντων στην αγορά τοποθετείται για την ερχόμενη άνοιξη.

Την ίδια ώρα στα σχέδια της εταιρείας είναι και η είσοδος της στο Χρηματιστήριο μέσα στην επόμενη τριετία, αλλά και η περαιτέρω επέκταση της στις διεθνείς αγορές.

Ήδη έχει μεγάλη απήχηση στο εξωτερικό καθώς η ελληνική πολυεθνική εταιρεία έχει καταφέρει πάνω από 8 στα 10 προϊόντα της να καταναλώνονται εκτός των ελληνικών συνόρων και το 87% του τζίρου της πραγματοποιείται στις διεθνείς αγορές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By