Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δένδιας: Η Ελλάδα έχει ζητήσει «οδικό χάρτη» για τα ακίνητα από τον ΟΟΣΑ

«Το ακίνητο έχει τεράστια δυνατότητα ως αναπτυξιακό εργαλείο στην Ελλάδα»

nikos-dendias

Ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας γνωστοποίησε από το βήμα 15ου Συνεδρίου για την Ανάπτυξη και Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας (PRODEXPO 2014) ότι η Ελλάδα έχει ζητήσει από τον ΟΟΣΑ «οδικό χάρτη» για τα ακίνητα.

«Σε συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ, τον παρακάλεσα να μπορέσουμε από κοινού να αναζητήσουμε μια σημαντική χρηματοδότηση ώστε να μπορέσει ο οργανισμός να μας ετοιμάσει ένα συνολικό μοντέλο εκμετάλλευσης του ελληνικού ακινήτου με προοπτική άνω της δεκαετίας, το οποίο να διαλαμβάνει το σύνολο των επενδυτικών παραμέτρων του ακινήτου, είτε αυτές είναι πολεοδομικές είτε φορολογικές είτε οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, το οποίο πρέπει να ληφθεί υπόψη» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Δένδιας.

Όπως ανέφερε, από εκεί και πέρα, η Πολιτεία πλέον θα μπορεί να κατευθυνθεί με σαφήνεια πέραν κομμάτων, πέραν κυβερνήσεων, πέραν παρατάξεων, στην εκμετάλλευση και στην ανάπτυξη του τομέα της οικονομίας μέσω του ακινήτου.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το ακίνητο έχει τεράστια δυνατότητα ως αναπτυξιακό εργαλείο στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα έχει μια ατέλειωτη ακτογραμμή. Η ακτογραμμή της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένων των νησιών, είναι ίση σε χιλιόμετρα με την ακτογραμμή της Αφρικής. Νομίζω ότι ο οποιοσδήποτε αντιλαμβάνεται την προσαυξητική αξία των ακινήτων αυτής της χώρας, όταν έχουν αυτήν την πρόσβαση στο θαλάσσιο περιβάλλον» συμπλήρωσε ακόμη.

By