Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δένδιας: Η Ελληνική Δημοκρατία δεν θα μείνει απαθής (βίντεο)

Αιχμές κατά της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία στο Κερατσίνι

DendiasΤη «βαθύτατη οδύνη και θλίψη» του για την «απώλεια» του 34χρονου στο Κερατσίνι  εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας. «Είμαι συγκλονισμένος από το γεγονός και αντιλαμβάνομαι πλήρως την κρισιμότητα των περιστάσεων» είπε στη συνέχεια ο υπουργός και πρόσθεσε πως ανέβαλε την προγραμματισμένη για την Πέμπτη επίσκεψή του στη Ρώμη όπου θα συναντούσε τον Ιταλό ομόλογό του.

«Τα τελευταία θλιβερά και απαράδεκτα γεγονότα στον Μελιγαλά, η προσπάθεια απαξίωσης του Κοινοβουλίου χθες και η αποτρόπαια δολοφονία στο Κερατσίνι από δράστη προσκείμενο στη Χρυσή Αυγή σύμφωνα με παραδοχή του ιδίου δείχνουν με τον πιο καθαρό τρόπο τις προθέσεις του νεοναζιστικού μορφώματος» τόνισε ο Ν. Δένδιας και διαμήνυσε: «Σας δηλώνω πως η Ελληνική Δημοκρατία δεν πρόκειται να μείνει απαθής στην τεράστια πρόκληση που συνιστά για το κράτος δικαίου η  δολοφονική ενέργεια στο Κερατσίνι σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα γεγονότα».

Ο υπουργός προανήγγειλε τις αμέσως επόμενες ημέρες την κατάθεση πρότασης νομοθετικής παρέμβασης για τη διεύρυνση του άρθρου του νομικού κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης και του άρθρου περί του τι συνιστά κατάρτιση ένοπλης ομάδας.

«Απευθύνω με την ευκαιρία αυτή έκκληση προς όλες τις δυνάμεις οι οποίες θεωρούν ότι οι έννοιες της ελεύθερης έκφρασης των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων και του πολιτικού διαλόγου αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους μιας συντεταγμένης και δημοκρατικής χώρας. Προς όλους εκείνους των οποίων η λογική, η αντίληψη και η ιστορική μνήμη και οι προσδοκίες για την Ελλάδα του μέλλοντος αποστρέφονται πράξεις και θεωρίες οι οποίες στηρίζονται στη λογική της διάκρισης, της καταπίεσης, του φασισμού, του ρατσισμού που εκδηλώνονται με ύβρεις , με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, με επιθέσεις, με χειροδικίες και δυστυχώς με δολοφονίες αθώων πολιτών. Καλώ όλες τις πολιτικές δημοκρατικές δυνάμεις αλλά και τους απλούς συμπολίτες μας που νοιάζονται και αγωνιούν για το καλό και το μέλλον της πατρίδας και της κοινωνίας, το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας να συναποφασίσουμε οριστικά ότι ούτε η Πολιτεία θα ανεχθεί ούτε η κοινωνία θα αποδεχθεί πράξεις και πρακτικές οι οποίες υπονομεύουν ευθέως το δημοκρατικό πολίτευμα και μεταφέρουν συμπεριφορές υποκόσμου στην πολιτική ζωή. Να συμφωνήσουμε όλοι μαζί σε ένα πλαίσιο κοινά αποδεκτής πολιτικής και δημόσιας συμπεριφοράς  στην οποία θα κυριαρχεί ο διάλογος, η κατανόηση και η άμεση και ευθεία αποκήρυξη κάθε είδους βιαιότητας και αντιδημοκρατικού χαρακτήρα πράξεων», είπε ακολούθως ο υπουργός.

Διαβάστε εδώ για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By