Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δένδιας: Ώσμωση ποινικού εγκλήματος και τρομοκρατίας

Aφήνει εκ νέου αιχμές για περιπτώσεις όπου άτομα που έχουν συλληφθεί για υποθέσεις τρομοκρατίας βρίσκονται σήμερα ελεύθερα «για λόγους συχνά άσχετους με την ουσία της δικανικής κρίσης»

dendias nikos bouli taxi dimosia upourgos
© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros

Η ΕΛΑΣ λαμβάνει όλα τα μέτρα για την αποτροπή ενός τρομοκρατικού χτυπήματος, δηλώνει στον «Τύπο της Κυριακής» ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ενώ ερωτηθείς αν ο φάκελος «17 Νοέμβρη» ξανανοίγει, απαντά πως «όλα εξετάζονται και όλα αξιολογούνται».

Παράλληλα, τονίζει ακόμη ότι θα αξιοποιηθεί «κάθε διεθνώς καταγεγραμμένη χρήσιμη πρακτική στον τομέα της τρομοκρατίας, από οποιαδήποτε χώρα και αν προέρχεται αυτή».

Ο κ. Δένδιας κάνει λόγο για σημαντικά προβλήματα στο σωφρονιστικό σύστημα και την απειλή που δημιουργούν για το σύστημα ασφάλειας, προσυπογράφοντας την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για ένα σαθρό σύστημα. Επισημαίνει την ανάγκη να ληφθούν μέτρα και να υπάρξουν θεσμικές αλλαγές μιλώντας για «ώσμωση του κοινού ποινικού εγκλήματος με τους κρατούμενους για τρομοκρατικές ενέργειες».

Επαναλαμβάνει ότι έχει δρομολογηθεί η λειτουργία της φυλακής υψίστης ασφάλειας στον Δομοκό, την εξωτερική φρούρηση της οποίας θα αναλάβει η Ελληνική Αστυνομία, όπως και τον έλεγχο των πυλών εισόδου- εξόδου, ενώ επισημαίνει πως το υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει την επιστροφή στο νομοθετικό πλαίσιο που υπήρχε πριν τον νόμο Καστανίδη, για τη αποσυμφόρηση των φυλακών.

Ο κ. Δένδιας αφήνει εκ νέου αιχμές για περιπτώσεις όπου άτομα που έχουν συλληφθεί για υποθέσεις τρομοκρατίας βρίσκονται σήμερα ελεύθερα «για λόγους συχνά άσχετους με την ουσία της δικανικής κρίσης», ωστόσο σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως «το γεγονός ότι έγιναν λάθη σε κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις, από συγκεκριμένα άτομα, δεν ακυρώνει το έργο που επιτελούν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι δικαστικοί λειτουργοί στη χώρα μας, με διάθεση αυτοθυσίας σε πολλές περιπτώσεις».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By