Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δέσμευση Ομπάμα για στήριξη στην Εσθονία

Παράλληλα τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν θα εκφοβισθούν από τους τζιχαντιστές

ompama_esthonia

Τη δέσμευση ότι οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό της Εσθονίας ανέλαβε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Ταλίν, μία ημέρα πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Η Εσθονία δεν θα είναι ποτέ μόνη», είπε ο Ομπάμα, την ώρα που το Ταλίν εκφράζει φόβους για τις προθέσεις της Ρωσίας με φόντο και την ουκρανική κρίση. Υπενθύμισε μάλιστα το Άρθρο 5 της ιδρυτικής συνθήκης του NATO, με βάση το οποίο μια επίθεση εναντίον ενός κράτους-μέλους του Συμφώνου αντιμετωπίζεται ως επίθεση εναντίον όλων.

Όσον αφορά τις επιθέσεις σε αμάχους και τις απειλές των τζιχαντιστών, Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα εκφοβισθούν από το Ισλαμικό Κράτος μετά τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ.

Καταγγέλλοντας μία «φοβερή πράξη βίας», ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε τη διαβεβαίωση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πρωτεύουσα της Εσθονίας ότι στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι το Ισλαμικό Κράτος «να μην αποτελεί πλέον απειλή» για την περιοχή. Ωστόσο τόνισε ότι αυτό θα χρειαστεί χρόνο και ότι δεν μπορεί να γίνει χωρίς στενή συνεργασία με τους εταίρους της Ουάσινγκτον στην περιοχή.

By