Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Δήμος Αθηναίων: πολλαπλασιάζονται οι υποψηφιότητες

Ανεξάρτητες, υπερκομματικές και λαοφιλείς υποψηφιότητες στα σκαριά

loverdosΗ εκρηκτική πολιτική ατμόσφαιρα ωθεί ολοένα και περισσότερα στελέχη, ακόμη και πρωτοκλασάτα, να αναζητήσουν το απάνεμο λιμάνι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να γλιτώσουν από τις πολιτικές θύελλες αλλά και τις κοινωνικές αναταράξεις που προκαλούν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές.

Πέρα από το ισχυρό κίνητρο της προσωπικής πολιτικής επιβίωσης, η ανάδειξη σε πρώτο πολίτη της πρωτεύουσας της χώρας προσθέτει πόντους στο πολιτικό χρηματιστήριο και αποτελεί προθάλαμο για τη διαμόρφωση νέων συνεργασιών και πολιτικών δεδομένων. Για όλους τους παραπάνω λόγους, δεν είναι λίγοι εκείνοι που καλοβλέπουν την υποψηφιότητά τους για το δήμο Αθηναίων, με ή χωρίς χρίσμα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» την υποψηφιότητά της ως ανεξάρτητη οργανώνει η Γιάννα Αγγελοπούλου, επιθυμώντας με αυτόν τον τρόπο να επανέλθει στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Υπερκομματικός υποψήφιος του «συνταγματικού τόξου» απέναντι στα εκρηκτικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής θα μπορούσε να είναι και ο επικεφαλής της «Συμφωνίας για την νέα Ελλάδα», Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ πόντους από τον αγώνα του κατά της εγκληματικότητας θα μπορούσε να έχει σε μια τέτοια περίπτωση και ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Πληροφορίες θέλουν και την πρώην υπουργό, Άννα Διαμαντοπούλου να ενδιαφέρεται στο παρασκήνιο για τον ίδιο θώκο με αναφορά στη δεξαμενή της Κεντροαριστεράς.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο, δημολογείται έντονα το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Ψυχάρη, ενώ την προεκλογική μάχη θα δώσει εκ νέου και ο νυν δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μετέχοντας στην «κίνηση των 5» δημάρχων των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας και προσυπογράφοντας μανιφέστα.

Στην Κουμουνδούρου από την άλλη, εξετάζονται τόσο οι κομματικές υποψηφιότητες, όπως αυτή της Ζωής Κωνσταντοπούλου ή της Σοφίας Σακοράφα, αλλά και μερικές πιο λαμπερές όπως αυτές του Γιώργου Κιμούλη, που διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του Λάκη Λαζόπουλου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By