Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δίκη Μαντέλη: Αποβολή των συνηγόρων του Δημοσίου- ΟΤΕ ζήτησε η υπεράσπιση

Την απόρριψη της ένστασης πρότεινε ο εισαγγελέας Έδρας

@fosphotos.com Alexandros Katsis
@fosphotos.com Alexandros Katsis

Την αποβολή των συνηγόρων του Δημοσίου και του ΟΤΕ από την Πολιτική Αγωγή ζήτησε, με ένσταση προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η υπεράσπιση στη δίκη του Τάσου Μαντέλη και των τεσσάρων συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση των 450.000 γερμανικών μάρκων που έλαβε ως δώρο ο πρώην υπουργός για τη σύμβαση ψηφιοποίησης κέντρων του ΟΤΕ, το 1997. Την απόρριψη της ένστασης πρότεινε ο εισαγγελέας Έδρας.

Η διαδικασία ξεκίνησε με ενστάσεις που υποβάλει η υπεράσπιση, με πρώτη την μη νομιμοποίηση -όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι κατηγορουμένων- της παράστασης των συνηγόρων του οργανισμού και του Δημοσίου.

Σημειώνεται ότι το Δημόσιο έχει δηλώσει παράσταση Πολιτικής Αγωγής, διεκδικώντας το ποσό των 500.000 ευρώ από τον πρώην υπουργό και καθέναν από τους συγκατηγορουμένους του, για ζημιά που υπέστη, ενώ ο ΟΤΕ δια των συνηγόρων του δήλωσε παράσταση Πολιτικής Αγωγής, με συμβολική διεκδίκηση για πόσο 10 ευρώ. Ο Οργανισμός έχει δηλώσει επιφύλαξη για επιπλέον απαίτηση, που μελλοντικά θα διεκδικήσει από τα αστικά δικαστήρια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By