Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δίπλα στον Μαζιώτη διέμενε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ

Ο Μαζιώτης είχε νοικιάσει το διαμέρισμα περίπου πριν ένα χρόνο

marousi-3

Απίστευτο κι όμως αληθινό είναι το γεγονός πως γείτονας του Μαζιώτη ήταν ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ο οποίος διέμενε στη διπλανή πολυκατοκία, όπου εντοπίστηκε το διαμέρισμα «κρησφύγετο» του κακοποιού  στην οδό Υψηλάντου 27 στα όρια της Πεύκης με το Μαρούσι. Μάλιστα ο ανώτατος αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας είχε αποστρατευτεί πρόσφατα από το σώμα.

Ο τρομοκράτης του Επαναστατικού Αγώνα, είχε νοικιάσει πριν από ένα χρόνο περίπου το διαμέρισμα στον 5ο όροφο επι της οδού Υψηλάντου 27 στο Μαρούσι, όπου έμενε με την σύντροφό του Πόλα Ρούπα και το παιδί τους.

Παρά τους αρχικούς φόβους της Αστυνομίας, ότι το σπίτι θα μπορούσε να είναι παγιδευμένο με εκρηκτικά, οι αστυνομικοί μπήκαν το απόγευμα στο διαμέρισμα του 5ου ορόφου, αλλά σε πρώτη φάση δεν εντόπισαν τίποτα ύποπτο. Ωστόσο, ερευνούν το χώρο για αποτυπώματα που ίσως μπορέσουν να βοηθήσουν στις έρευνές τους.

Οι αστυνομικοί έλεγξαν, επίσης, το γκαράζ της πολυκατοικίας, αλλά δεν βρήκαν το ασημί Huyndai της οικογένειας Μαζιώτη, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιούν έρευνες στην αποθήκη που είχαν.

Μαρτυρίες κατοίκων

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύντροφος του Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, εμφανιζόταν ως μεταφράστρια, ενώ από την Τετάρτη, την ημέρα της σύλληψης του Μαζιώτη, δεν την έχει δει κανείς από τους γείτονες.

Ο ταχυδρόμος ανέφερε ακόμη πως είχε συνομιλήσει μερικές φορές με τον Μαζιώτη, καθώς έχει και εκείνος ένα γιο στην ηλικίας του.

Χαρακτηριστικό είναι ένα περιστατικό όταν μια γυναίκα που διέμενε στην πολυκατοικία χτύπησε ελαφρά με το αυτοκίνητο το μικρό παιδί του Μαζιώτη και της Ρούπα. Η γυναίκα στη συνέχεια ανέβηκε στον 5ο όροφο προκειμένου να ρωτήσει για την υγεία τοθ παιδιού. Ο Μαζιώτης και η Ρούπα την ευχαρίστησαν για το ενδιαφέρον αλλά δεν της άνοιξαν να μπει στο διαμέρισμα.

By