Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Δίχασε η άρση ασυλίας του Π. Ηλιόπουλου

30 βουλευτές καταψήφισαν την άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Παν. Ηλιόπουλου

iliopoulos750_111213

Την ώρα που φουντώνει και πάλι η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, 30 βουλευτές καταψήφισαν την άρση ασυλίας του Παναγιώτη Ηλιόπουλου που οδηγείται στη Δικαιοσύνη για το αδίκημα της παράνομης οπλοφορίας.

Δέκα τέσσερις βουλευτές είπαν «όχι» στην άρση της ασυλίας του χρυσαυγίτη βουλευτή, δέκα τέσσερις δήλωσαν «παρών», ενώ στην κάλπη βρέθηκαν και δύο «λευκά» ψηφοδέλτια.

«Όχι» ψήφισε από το ΠΑΣΟΚ ο Π. Ρήγας, οι 11 από τους 18 βουλευτές του Πάνου Καμμένου, καθώς και οι ανεξάρτητοι Γ. Κουράκος και Ν. Νικολόπουλος. Ο Π. Ρήγας είχε καταψηφίσει άλλωστε, και στην επιτροπή δεοντολογίας με το επιχείρημα ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε νόμιμη άδεια και ο ίδιος δεν ήθελε να δώσει άλλοθι στον οποιονδήποτε να μιλάει για οργανωμένο σχέδιο διώξεων εναντίον του νεοναζιστικού μορφώματος.

«Παρών» ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ Α. Κουτσούμπας και Ν. Ταγαράς, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Γ. Αβραμίδης, Π. Μελάς και Μ. Χρυσοβελώνη, ο Β. Οικονόμου από την ΔΗΜΑΡ και οι ανεξάρτητοι Χρ. Αηδόνης, Π. Μουτσινάς, Γ. Κασαπίδης, Θ. Παραστατίδης, Οδ. Βουδούρης, Μ. Μπόλαρης και Ν. Σταυρογιάννης. Στην ίδια γραμμή και η Θ. Τζάκρη.

«Λευκό» ψηφοδέλτιο έριξαν στην κάλπη ο Β. Καπερνάρος από τους ΑΝΕΛ και ο ανεξάρτητος Α. Λοβέρδος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By