Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δασκαλόπουλος: Η βιομηχανία μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση

«Δεν μπορούμε να επανέλθουμε στην κατάσταση που είχαμε πριν από την κρίση» τόνισε ο επικεφαλής του ΣΕΒ

daskalopoulos

Η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση, με την επαναφορά της χώρας σε υψηλούς ρυθμούς εξωστρεφούς ανάπτυξης και με την ουσιαστική μείωση της ανεργίας, μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσα από την ανασυγκρότηση του παραγωγικού της ιστού και μόνο με αιχμή του αναπτυξιακού δόρατος την ιδιωτική πρωτοβουλία και ιδιαίτερα τη βιομηχανία».
Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος σε ομιλία του κατά την εκδήλωση των Ευρωπαίων εργοδοτών Business Europe που έγινε την Τρίτη στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τον ίδιο «η βιομηχανία παραμένει ο πιο σημαντικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας, με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στο ΑΕΠ, στην απασχόληση, στους φόρους και στις εργοδοτικές εισφορές»
Ο κ. Δασκαλόπουλος σημείωσε ακόμη ότι «η κρίση έχει επιφέρει μεγάλη βλάβη στην παραγωγική μας δομή» και πρόσθεσε ότι «δεν αρκεί να επαναφέρουμε τα πράγματα εκεί που ήταν πριν την κρίση. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την κρίση ως ευκαιρία για να αναβαθμίσουμε την παραγωγική μας ικανότητα και με νέες δραστηριότητες».Τόνισε επίσης ότι βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσω της μείωσης του εργατικού κόστους όσο και να ήταν αναπόφευκτη έχει πεπερασμένα όρια.
«Οφείλουμε τώρα να στραφούμε στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και στη δημιουργία νέων μέσα από την καινοτομία και την τεχνολογία, μέσα από την καθημερινή δουλειά και την επένδυση», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.
Πηγή: ΑΜΠΕ
(Visited 1 times, 1 visits today)
By