Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δείτε πώς είναι να δουλεύεις στο Facebook και το Twitter

Το Business Insider επισκέφθηκε τις κεντρικές εγκαταστάσεις και των δύο εταιρειών και παρουσιάζει την εικόνα του εργασιακού περιβάλλοντος της κάθε μίας.

Τα γραφεία της Facebook βρίσκονται βορείως του Palo Alto στο δρόμο για το Σαν Φρανσίσκο.

1Το εντυπωσιακό ντιζάιν του κτιρίου, όπου ο Mark Zuckerberg μεγαλουργεί με τους συνεργάτες του, προδιαθέτει για το εξίσου ενδιαφέρον εσωτερικό του κτιρίου. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους εάν δεν ανησυχούν για κάτι, αυτό είναι σίγουρα το lunch- brake, αφού έχουν στη διάθεση τους μια σειρά από εστιατόρια, τα οποία καλύπτουν μία μεγάλη γκάμα από sushi έως μπάρμπεκιου, στο οποίο μάλιστα μαγειρεύει ένας σεφ από τη Τζόρτζια. Υπάρχει επίσης ένα στιλάτο σαλόνι, μία αίθουσα γεμάτη βιντεοπαιχνίδια και φλιπεράκια για τη ψυχαγωγία των εργαζομένων, καθώς και αυτόματοι πωλητές έτοιμοι να ικανοποιήσουν οποιαδήποτε τεχνολογική ανάγκη των υπαλλήλων.

1

 

Τα γραφεία του Twitter στεγάζονται σε ένα κτίριο Art Deco του 1937, το οποίο βρίσκεται σε μία από τις πλέον “ζωντανές” περιοχές του Σαν Φρανσίσκο.

Στο λόμπι του κτιρίου κυριαρχούν η πέτρα και ο μπρούτζος, ενώ η διακόσμηση παραπέμπει στη δεκαετία που ακολούθησε το κραχ του χρηματιστηρίου το 1929.

twitter14Στους πιο πάνω ορόφους του, η διακόσμηση παραπέμπει περισσότερο στη φύση, εμπνευσμένη από το λογότυπο του πτηνού που έχει η εταιρεία.

Είναι αυτονόητο ότι αμφότερες οι εταιρείες προσφέρουν αρκετές παροχές στους εργαζόμενους, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολη την επιλογή για τους τυχερούς «κοινούς θνητούς» που θα βρεθούν ενώπιον ενός τέτοιου διλήμματος…

ga8a7105

By