Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δείτε το ρολόι Richard Mille, αξίας $2,2 εκατ., που είναι ήδη sold out

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο τα ρολόγια πολυτελείας Richard Mille αποκαλούνται “μυστική χειραψία δισεκατομμυριούχου”.

richardmilleTo brand είναι ευρέως γνωστό μόνο μεταξύ της ελίτ των υπερπλουσίων, οι οποίοι είναι και οι μόνοι που μπορούν να το αποκτήσουν.

Παρ” όλα αυτά, το νέο μοντέλο του Mille απευθύνεται σε ακόμη λιγότερους, καθώς η τιμή του ανέρχεται στα 2,2 εκατομμύρια δολάρια. Κι όλως παραδόξως, είναι ήδη sold out.

1Σε συνέντευξή του στο CNBC, o Ελβετός ωρολογοποιός Richard Μille αναφέρει ότι και τα 10 ρολόγια, τύπου RM 56-02 Sapphire Tourbillon, αξίας 2,2 εκατομμυρίων έκαστο, που σκοπεύει να δημιουργήσει, έχουν ήδη πωληθεί.

Το RM 56-02 βασίζεται στο RM 27-01, το οποίο δημιουργήθηκε για τον σταρ του τένις Rafael Nadal. Διαθέτει δε την υψηλή τεχνολογία και όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που έχουν προσδώσει στα ρολόγια Mille το απαραίτητο κύρος για να φορεθούν από τους κροίσους.

Το βασικό χαρακτηριστικό του 56-02 είναι ότι έχει ενσωματωμένο ένα σύστημα μηχανισμού μέσα σε κάσα από διάφανο ζαφείρι.

1

 

Είναι ενδεικτικό ότι για να δημιουργηθεί ένα τέτοιο ρολόι χρειάζονται 40 ημέρες συνεχούς μηχανικής επεξεργασίας και άλλες 400 ώρες μηχανικής επεξεργασίας και ραφιναρίσματος των διαφόρων λεπτομερειών.

Ο Mille τονίζει ότι η ωρολογοποιία του ανθίζει παρά τις υψηλές τιμές, οι οποίες ξεκινούν από τα 170.000 δολάρια.

1

“Είναι απίστευτο. Η ανάπτυξη είναι απίστευτη”, λέει χαρακτηριστικά.

Ο Mille παρασκευάζει μόλις 3.000 ρολόγια το χρόνο σε σύγκριση με τα εκατοντάδες χιλιάδες που παρασκευάζει η Rolex και άλλες εταιρείες, γεγονός που καθιστά το προϊόν του κατά κάποιον τρόπο συλλεκτικό. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν νιώθει να απειλείται από τα smartwatches ή άλλα τεχνολγοικά gadgets, τα οποία κερδίζουν έδαφος στην αγορά των ρολογιών.

“Δεν έχω πρόβλημα με τα έξυπνα ρολόγια”, επισημαίνει. “Εννοώ, μπορείς να οδηγείς ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην πόλη και να οδηγείς τη Ferrari ή τη Bentley στην εξοχή”.

Να μία ιδέα γι” αυτούς που δεν μπορούν να αγοράσουν το RM 56-02. Μπορούν αν” αυτού, να αγοράσουν ένα στόλο από Ferrari.

By